mandag den 24. marts 2014

Gateau Marcel

De jeg havde tøsemiddag besluttede jeg at lave denne dejlige tunge chokolade mousse kage. - Den er super simpel, og giver et fantastisk syndigt resultat.... :-)


Til omkring 10 personer

200 g mørk chokolade

200 g smør

200 g sukker

120 g pasteuriseret æggeblommer

160 g pasteuriseret æggehvider


Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.

Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret luftigt i en anden skål.

Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål og  bland resten af sukkeret i undervejs.

Vend de piskede hvider i chokoladeblandingen.

Smør en springform og fordel halvdelen af moussen i formen.

Bag den ved 175 grader i cirka 25 minutter.

Stil resten af moussen på køl imens.

Lad den bagte bund køle af og fordel resten af moussen oven på bunden.

Stil den færdige kage tilbage i køleskabet og lad den tække natten over.

Løs kagen fra kanten og bunden med en kniv.

Pynt den med chokoladespåner og friske bær.