søndag den 2. januar 2011

Hvide pizzaer

Dej

50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
1 tsk salt
150 g durum hvede
300 g pizzamel

Gæren opløses i vandet og olie + salt tilsættes. durum hveden og pizzamelet æltes i - jeg kørte det sammen med dejkroge og tilsætte melet lidt ad gangen indtil dejen slipper skålen.
Sættes til hævning i min.½ time, men gerne i flere timer.

Dejen lavede jeg 3 pizzaer ud af:

A med ost, mortadella og ricotta ost
B med kartofler
C med tomatsauce, hakket oksekød, ananas og ost

Fyld
A:
125 g ricotta
100 g revet ost
200 g mortadella

B:
4 store kartofler i tynde skiver - lavet på mandolinjernet
100 g revet ost
1spsk olie
salt

Kartoffelskiverne lægges i koldt vand men de andre ting bliver forberedt.
Vandet hældes fra kartoflerne og de puttes i en pose sammen med 1 spsk olie. Posen rystes godt, så alle kartoflerne får olie.

C:
250 g hakket oksekød
3 skiver frisk ananas skåret i tern på 1 x 1 cm
150 g revet ost - her brugte jeg en blanding af cheddar og mozarella

Til de 2 hvide pizzaerA og B lavede jeg en olie af:
2 spsk olie
1 stort fed presset hvidløg
1 tsk tørret rosmarin

Til pizza C lavede jeg en tomatsauce af:
1 lille dåse tomatpure
1 tsk olie
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1 fed hvidløg
salt og peber
½ tsk sukker

Dejen deles i 3 lige store stykker, som rulles ud så tyndt som muligt.

De 2 af stykkerne smøres med hvidløgs/rosmarin olien og drysses med den revede ost.

A:
- beklædes med mortadellaen og små klumper ricotta. Drysses med tørret rosmarin.



B:
- beklædes med kartoffelskiver, som lægges som tagsten oven på hinanden.
Drysses med salt og lidt tørret oregano.



C:
- beklædes med tomatsauce, små klumper hakket oksekød, ananas stykker og revet ost.


Skinkesteg med hvedekerne salat med bagte grøntsager

Til 5 personer

1 skinkesteg med lidt fedt på toppen - ca 700 g
frisk timian
salt og peber

3 dl hele hvedekerner
6 dl vand - evt- lidt mere
1½ boullionterning
10 cherry tomater
1 rød peberfrgt
1 gul peberfrugt
100 g feta
Et lille fint hakket rødløg

Olie/edikkedressing Se opskrift under dressinger

Stegen krydres med salt på toppen samt frisk timian og salt og peber i bunden. Sættes i ovnen ved 200 grader i 1 time til 1½ - jeg brugte stegetermometer, til at finde ud af, hvornår den var færdig . jeg kan godt lide når den er lidt rosa indeni.

Grøntsagerne skæres i mindre stykker og bages i ovnen med lidt salt i ca. 20 min.

Boullionen sættes i kog og hvedkernerne tilsættes. De skal koge i ca. 1½ time, så tjek engangimellem om der mangler vand, så de ikke brænder på. Hvis der mangler vand tilsættes ca. 1 dl og de koger videre til de er møre.

Hvedkernerne blandes med de bagte grøntsager og de hakkede rødløg.
Serveres med feta og olie/edikkedressing.




Fyldte Portobellosvampe

4 store portobellosvampe
1 frisk mozarella ost
½ bundt frisk timian
½ bundt frisk persille
1 fed hvidløg

Svampene renses og stokkene skæres fra.

Stokkene skæres i mindre tern. Timian, persille og hvidløg hakkes fint og blandes med svampeternene. Mozarellaen skæres i mindre tern og blandes i svampeblandingen.

Portobellosvampene lægges i et smurt fad med hovederne nedaf. Fyldet fordeles i svampene.

Svampende sættes i ovene ved 200 grader i 10 - 15 min - til de er gyldne.


Grillet kylling med krydderurter

1 hel fersk kylling
½ bundt frisk timian
½ bundt frisk persille
1 fed hvidløg
skal af en usprøjtet citron
salt og peber

ca. 10 mellemstore kartofler

Timian, persille og hvidløg hakkes fint. Citronskrællen rives fint og blandes med krydderurterne.

Med en finger løsnes skindet på den hele kylling - pas på det ikke flækker.
Krydderurterne stoppes ind under skindet og kyllingen krydsres uden på med salt og peber.

Kartoflerne skrælles og skæres i halve. Lægges i en bradepande med lidt olie - drysses med salt.

Kyllingen sættes på grillspyd og kartoflerne sættes under kyllingen, som grilles ved 200 grader i en lille time.

Jeg serverede fyldte Portobellosvampe til. Se opskrift under tilbehør