Til den lækre brownie lavede jeg vanilleparfait med råsyltede jordbær og blåbær.
4 pastaruriserede æggeblommer
1 dl flormelis
2 tsk vanille eller kornene fra en stang vanille
½ liter piskefløde
Æggeblommer og flormelis piskes lyse og luftige og vanilleien tilsættes.
Fløden piskes til skum.
Æggemassen og flødeskummet vendes sammen.
Hældes i en metalform der er skyllet med koldt vand.
Stilles i fryseren i minimum 6 timer - gerne natten over.
Jordbærrene skæres i kvarte og vendes samen med blåbærrene i en skål. drys med sukker alt efter smag og lad bærrene trække i et par timer - gerne uden for køleskabet, da iskolde bær ikke smager af så meget.
Parfaiten serveres sammen med brownies og råsyltede bær.
søndag den 5. februar 2012
Brownies med ristede mandler og mørk chokolade
I weekenden holdt min store datter pigefødselsdag og til dessert fik de brownies med vanillieparfait og råsyltede jordbær og blåbær.
1 stor bradepande brownies - den med låg...
6 æg
550 g sukker
6 tsk vanille
150 g mel
3 knsp bagepulver
6 spsk kakao
225 g smør eller margarine
200 g ristede mandler
200 g mørk chokolade
Æg og sukker piskes lyse og luftige.
Vanille og kakao piskes i og mel, bagepulver og margarine vendes i.
mandlerne ristes - jeg gjorde det 4 minutter under grillen i min microvn.
Mandlerne og chokoladen hakkes i mindre stykker og vendes i dejen.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages på nederste rille i ovneni en varm ovn ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Kagen skal kun lige være bagt - der må ikke hænge dej på, men den ska heller ikke være for bagt.
Når kagen tages ud af ovnen falder den sammen - uhmm, det er det der gør den rigtig god og snasket.
1 stor bradepande brownies - den med låg...
6 æg
550 g sukker
6 tsk vanille
150 g mel
3 knsp bagepulver
6 spsk kakao
225 g smør eller margarine
200 g ristede mandler
200 g mørk chokolade
Æg og sukker piskes lyse og luftige.
Vanille og kakao piskes i og mel, bagepulver og margarine vendes i.
mandlerne ristes - jeg gjorde det 4 minutter under grillen i min microvn.
Mandlerne og chokoladen hakkes i mindre stykker og vendes i dejen.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages på nederste rille i ovneni en varm ovn ved 175 grader i 20 - 25 minutter. Kagen skal kun lige være bagt - der må ikke hænge dej på, men den ska heller ikke være for bagt.
Når kagen tages ud af ovnen falder den sammen - uhmm, det er det der gør den rigtig god og snasket.
Abonner på:
Opslag (Atom)