søndag den 5. februar 2012

Vanilleparfait

Til den lækre brownie lavede jeg vanilleparfait med råsyltede jordbær og blåbær.

4 pastaruriserede æggeblommer
1 dl flormelis
2 tsk vanille eller kornene fra en stang vanille
½ liter piskefløde

Æggeblommer og flormelis piskes lyse og luftige og vanilleien tilsættes.

Fløden piskes til skum.

Æggemassen og flødeskummet vendes sammen.

Hældes i en metalform der er skyllet med koldt vand.

Stilles i fryseren i minimum 6 timer - gerne natten over.

Jordbærrene skæres i kvarte og vendes samen med blåbærrene i en skål. drys med sukker alt efter smag og lad bærrene trække i et par timer - gerne uden for køleskabet, da iskolde bær ikke smager af så meget.

Parfaiten serveres sammen med brownies og råsyltede bær.

Brownies med ristede mandler og mørk chokolade

I weekenden holdt min store datter pigefødselsdag og til dessert fik de brownies med vanillieparfait og råsyltede jordbær og blåbær.

1 stor bradepande brownies - den med låg...

6 æg
550 g sukker
6 tsk vanille
150 g mel
3 knsp bagepulver
6 spsk kakao
225 g smør eller margarine
200 g ristede mandler
200 g mørk chokolade

Æg og sukker piskes lyse og luftige.

Vanille og kakao piskes i og mel, bagepulver og margarine vendes i.

mandlerne ristes - jeg gjorde det 4 minutter under grillen i min microvn.

Mandlerne og chokoladen hakkes i mindre stykker og vendes i dejen.

Dejen hældes i en smurt bradepande og bages på nederste rille i ovneni en varm ovn ved 175 grader i 20 - 25 minutter.  Kagen skal kun lige være bagt - der må ikke hænge dej på, men den ska heller ikke være for bagt.

Når kagen tages ud af ovnen falder den sammen - uhmm, det er det der gør den rigtig god og snasket.