onsdag den 5. januar 2011

Stuvet hvidkål - dejlig vintermad

til 4 personer

500g hvidkål
salt og vand

30 g smør
3 spsk mel
2 dl suppe - fra hvidkålen og 1½ dl mælk
lidt af en hønseboullionterning
peber
lidt frisk hakket persille

Hvidkålen skæres i 8 stykker som koges i 15 min i let saltet vand.

Når kålen er koget hældes vandet fra i en skål og kålen drypper af. mens den ligger og køler lidt af laves stuvningen.

Smørret smelte og melet tilsættes til en melbolle. Bollen spædes op med kogevandet fra hvidkålen og mælken. Smages til med lidt hønseboullionterning og peber.

Den afkølede hvidkål snittes i mindre stykker og tilsættes stuvningen.

Her serveret med frikadeller, kartoffelbåde og bagte gulerødder og rødbeder.

Ciabatta sandwich med oksekødsstrimler og pesto

Til 5 personer

- til en hurtig gang aftensmad
2 ciabatta brød - jeg købte dem i Netto , som man selv bager færdige - de er rigtig gode taget i betragtning at de kun koster 6 kr stykket!
400 g oksekød i strimler
pesto - Se opskrift under tilbehør
1 advocado skåret i tynde skiver
cherrytomater skåret i halve
icberg salat skåret i strimler
rucola
skiver af cheddar ost

Marinade til kødet:
1 spsk soya
1 tsk sød soya
1 spsk olie
1 tsk balsamico edikke
salt og peber

Marinaden røres sammen og oksekødstrimlerne lægges i marinaden i min. ½ time.

Kødet stege på panden - kun så det lige bliver brunet og evt. lidt rødt inden i.

brødet bages i ca. 10 min i ovnen og skæres i 3 stykker.

Brødstykkerne halveres o g smøres med pesto og fyldes med fyldet - det kan selvfølgelig varieres i en uendelighed.......

Det her var hurtig og lækker aftensmad!
Kan selvfølgelig også spises til frokost, picnic, på madpakken og hvad man ellers kan finde på...