Det her er en videreudvikling af en fritata jeg lavede en gang sidste år - denne gang er den ikke kun til picnic - hvilket den dog sagtens kan bruges til, men til aftensmad...
1 squash
1 squash
3 forårsløg i tynde skiver
1 tsk olivenolie
500 g kogte, kolde kartofler
5 æg
40 g friskreven parmesanost
100 g revet ost
1½ dl mælk - halvt mælk og halvt fløde
1 tsk salt
1 pakke skinketern
1 stor snackpeber i tern
1 fed hvidløg
1 pakke skinketern
1 stor snackpeber i tern
1 fed hvidløg
peber
evt. lidt friskreven parmesanost til pynt
Riv squashen på råkostjernet. Rens forårsløg og skær dem i tynde skiver. Skær peberfrugten i små tern.
Svits hvidløg, squash, forårsløg og peberfrugt i 1 tsk olivenolie på en pande 3-5 min., til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
Skær kartoflerne i tynde skiver.
Æg, parmesanost, mælk, salt og peber piskes sammen.
Læg et lag kartofler i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Læg derefter et lag af de svitsede grøntsager og drys med skinketern og hæld 1/3 af æggemassen over - gentag denne lagdeling igen og hæld endnu 1/3 af æggemassen over. Slut af med et lag kartofler og den sidste 1/3 af æggemassen og drys med ost.
Fritataen bages i ca. 30 - 40 minutter til den er fast og gennembagt.
Læg et lag kartofler i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Læg derefter et lag af de svitsede grøntsager og drys med skinketern og hæld 1/3 af æggemassen over - gentag denne lagdeling igen og hæld endnu 1/3 af æggemassen over. Slut af med et lag kartofler og den sidste 1/3 af æggemassen og drys med ost.
Fritataen bages i ca. 30 - 40 minutter til den er fast og gennembagt.