søndag den 24. juli 2011

Koldhævede durum/fuldkornsboller

Efter pandekagerne lavede jeg en dej, som har hævet natten over i køleskabet, så det blev til dejlige varme boller og pandekager i morges - uhmmm...

Jeg brugte:

25 g gær
7 dl vand
4 spsk olie
4 spsk sukker
1 spsk salt
300 g durum mel
150 g fuldkornsmel
400 g hvedemel

Gæren opløses i vandet, olie, sukker og salt tilsættes.

Derefter æltes durum og fuldkornsmel i.

Halvdelen af hvedemelet tilsættes og derefter køres resten af melet i lidt efter lidt..

Dejen skal ikke være flydende men stadig godt klistret.

Hæves over natten i køøleskabet med film over.

Ovnen tændes på 200 grader og bollerne sættes på bagepladen med en ske.

Bages i 20 minutter - eller til de er gyldne.

Amerikanske pandekager i stakkevis

Vejret indbyder ikke til så mange udeaktiviteter, så i går eftermiddags lavede jeg nogle stakke amerikanske pandekager, så vi kunne nyde dem til morgenmaden i dag - der røg også nogle pakker i fryseren, så vi også kan få glæde af dem nogle andre morgener....

Til ca. 60 pandekager..

4 æg
8 spsk rørsukker
2 tsk vanille
2 tsk kardemomme
8 tsk bagepulver
4 spsk creme fraiche
8 dl mælk
600 g mel

De våde ingredienser piskes sammen og derefter piske de tørre i.

Pandekagerne bages som små klatter på stegepanden, gerne en tefalpande, så skal der nemlig ikke bruges noget fedtstof!

Pandekagerne vendes når de bobler i overfladen og bagepulveret har gjort sin virkning og hævet dem, så de bliver dejlige tykke..

Servers varme med ahornsirup - og hvis de skal være rigtig amerikanske - en smørklat!

De er også klare favoritter til en god brunch!