Forleden skulle min yngste datter og jeg prøve at finde en god opskrift på nogle grove sanwichbrød til madpakken.
Vi skrev det ned, som vi puttede i dejen - hvis nu det skulle lykkes at lave nogle gode brød - de blev faktisk ret gode, så her kommer vores opskrift.....
Du skal bruge:
2 dl kærnemælk
3 dl lunkent vand
5 tsk rørsukker
1½ tsk groft salt
50 g gær
200 g emmer og spelt mel
200 g italiensk fuldkornsmel
200 g grovvalsede havregryn
150 g hvedemel.
Gæren opløses i det lunkne vand og kærnemælken tilsættes.
Sukker og salt tilsættes sammenmed havregryn.
Derefter tilsættes de 2 grove mel og tilsdist hvedemel - altsammen æltes sammenmed dejkroge på piskeriset eller i køkkenmaskinen.
Dejen æltes så den tilsidst slipper kanten på skålen.
Vi hævede dejen i mikroovnen - se her hvordan man gør.
Når dejen er hævet sættes den på en bageplade med en ske i lange firkantede brød.
Brødene drysses med havregryn.
bages ved 200 grader i 20 - 25 minutter til brødene er gyldne og lækre.