mandag den 6. december 2010

Fyldt svinemørbrad

2 stk svinemørbrad
½ pose pinjekerner
1 frisk mozarella ost
50 g blåskimmelost - jeg brugte bluedream fra Netto
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld friske basilikumblade
1 stort fed hvidløg der er presset eller hakket fint
salt og peber

Mørbraden pudses for sener. Den skæres op i mindre stykker ikke helt igennem, men så der kommer lommer på tværs. Kødet krydres med salt og peber. Mozarellaen, blåskimmelost, basilikum, tranebær og hvidløg blandes sammen. Fyldet lægges i lommerne.

Mørbraden steger i ovenen ved 200 grader i ca. ½ time eller til den er gennemstegt.

Jeg serverede små bagte kartoffeltern, chamoingnonsauce og salt med melon og advocado til
Se opskrifter under tilbehør


Grillkylling med bagte grøntsager og ris

1 hel frisk kylling

marinade:
1 spsk soya
½ spsk sød soya
1 stort fed hvisløg
2 spsk olie
½ tsk salt
frisk kværnet peber

1 peberfrugt i mindre stykker
3 gulerødder i stænger
1 stort løg i både
hvidløgssalt og salt

6 dl vand
3 dl ris
1½ hønseboullionterning

creme fraiche dressing

Kyllingen sættes på spyd - og hvis man ikke har et sådant, partereres deni mindre stykker og lægges i et smurt ildfast fad.. Kyllingen smøres med marinaden, der er rørt sammen. Stege i ovenen ved 200 grader varmluft med grill.

Grøntsagerne lægges i et smurt ildfast fad og drysses med hvidløgssalt og salt og der hældes ca. ½ dl vand ved. de bages sammen med kyllingen i ovnen.

Vandet bringes til at koge med boullionterningerne i . Når det koger tilsættes risene og de koger for svag varme i 12 min og står drefter på eftervarmen i 12 min - så er de færdige!