Når jeg skal have gæster og der er mange ting der skal laves, gør jeg gerne kartoflerne i stand i god tid.
Men mange gange har jeg været ude for, at kartoflerne så får brune pletter og ser uspiselige ud alt for hurtigt.
En god ven af mig gav mig det her trick:
Kartoflerne, som er gjort klar, lægges i en gryde eller skål og dækkes med koldt vand. På toppen lægges en skive franskbrød og gryden eller skålen dækkes af - evt. med køkkenfilm.
Kartoflerne kan sagtens stå i et døgn på den her måde.
Ved tilberedning fjernes franskbrødet og vandet hældes fra og kartoflerne er lige så fine, som da de blev skåret!
tirsdag den 1. februar 2011
Kylling i yoghurt med perlebyg
Til 5 personer
500 g kyllinge inderfilet
marinade:
4 spsk youghurt naturel
½ tsk karrypasta af den stærke
1 spsk rørsukker
½ spsk citronsaft
1 fed hvidløg
salt og peber
cherrytomater
lidt sukker
3 dl perlebyg
1 hønseboullionterning
6 dl vand
1 stor håndfuld roucola
3 spsk karse
Marinaden røres sammen og kyllingeinderfileterne vendes deri. - de trækker i marinaden i en times tid.
Kyllingefileterne lægges i et smurt ovnfast fad. Tomaterne lægges ovenpå og drysses med lidt sukker og salt.
Kyllingen sættes i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time.
Perlebyggen skylles i lunkent vand, som hældes fra igen.
De 6 dl vand tilsat boullionterning bringes i kog og når det koger tilsættes perlebyggen, somkoger i ca. 20 min til de er møre.
Det resterende vand hældes fra og perlebyggen blandes med klippet karse og roucola.
Serveres med skårne gulerødder og peberfrugter.
500 g kyllinge inderfilet
marinade:
4 spsk youghurt naturel
½ tsk karrypasta af den stærke
1 spsk rørsukker
½ spsk citronsaft
1 fed hvidløg
salt og peber
cherrytomater
lidt sukker
3 dl perlebyg
1 hønseboullionterning
6 dl vand
1 stor håndfuld roucola
3 spsk karse
Marinaden røres sammen og kyllingeinderfileterne vendes deri. - de trækker i marinaden i en times tid.
Kyllingefileterne lægges i et smurt ovnfast fad. Tomaterne lægges ovenpå og drysses med lidt sukker og salt.
Kyllingen sættes i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time.
Perlebyggen skylles i lunkent vand, som hældes fra igen.
De 6 dl vand tilsat boullionterning bringes i kog og når det koger tilsættes perlebyggen, somkoger i ca. 20 min til de er møre.
Det resterende vand hældes fra og perlebyggen blandes med klippet karse og roucola.
Serveres med skårne gulerødder og peberfrugter.
Rodfrugtmos
Uhmmm en dejlig let og luftig mos, som hele famiien kunne lide..
Til 5 personer
2 store pastinakker
2 store persillerødder
3 - 4 gulerødder
10 mellemstore kartofler
2 fed hvidløg
2 spsk smør
½ spsk æbleeddike
salt og peber
Alle grøntsagerne skrælles og skæres i mindre tern.
De koges i rigeligt vand til de er godt møre.
Kogevandet hældes fra - gem evt. lidt, hvis mosen skal spædes lidt op.
Rør de kogte grøntsager og smør med en elpisker, så der kommer godt med luft i mosen.
Smag til med salt og peber.
Til 5 personer
2 store pastinakker
2 store persillerødder
3 - 4 gulerødder
10 mellemstore kartofler
2 fed hvidløg
2 spsk smør
½ spsk æbleeddike
salt og peber
Alle grøntsagerne skrælles og skæres i mindre tern.
De koges i rigeligt vand til de er godt møre.
Kogevandet hældes fra - gem evt. lidt, hvis mosen skal spædes lidt op.
Rør de kogte grøntsager og smør med en elpisker, så der kommer godt med luft i mosen.
Smag til med salt og peber.
Jeg serverede en rest af noget kyllingegryde og frisk revet parmesan til....
Abonner på:
Opslag (Atom)