mandag den 2. juli 2012

kold bearnaisesauce - en af de bedste jeg har smagt....

I denne måneds Spis Bedre var der en opskrift på "Kold bearnaise til gode bøffer" - og ja, jeg synes at den var rigtig god og smags mæsssigt meget tæt på en "rigtig" bearnaisesauce - bare uden alt smørret ;-)

Jeg synes, at den var ekstrem nem at lave og der er ikke risko for at den skiller, da der jo ikke er smør i. Smørret er erstattet af piskefløde - og det er jo også usundt, men jeg tror alligevel, at den her er lidt lettere på kalorieregnskabet - hvis man fører sådan et......

Den kan stærkt anbefales...

2 past. æggeblommer
1 tsk bearnaiseessens
½ dl + 1 dl piskefløde
1/4 dl frisk estragon
1/4 tsk salt
friskkværnet peber

Pisk æggeblommer, bearnaiseessens og ½ dl fløde sammen i en skål.

Varm det op under konstant omrøring over vandbad til det begynder at tykne.

Pas på at varmen ikke bliver for kraftig.

Sæt skålen til afkøling, når du har en cremet masse.

Pisk resten af fløden til flødeskum og vend den i den afkølede æggecreme sammen med krydderurterne og smag til med salt og peber.

Voila - det var da dejligt nemt.

Da jeg skulle tage billede af saucen tabte jeg kameret ned i skålen - øv det var ikke så godt, men det blev hurtigt renset og tørret og virker faktsik stadig. De første billeder blev dog noget slørede, men nu går det fint igen....hmmm, hvad kan man lære af det...? - hold bedre fast når du holder dit kamera ind over en skål med sauce.