En af de små retter var også lakseruller.
De findes i mange varianter - den her komponerede jeg ud fra hovedet og den blev rigtig god!
Til 12 små stykker:
400 g røget laks i skiver
150 g flødeost naturel
½ dusk frisk dild
Dressing:
1½ dl creme fraiche 18 %
½ dusk dild
lidt citronsaft
salt og peber
Tag 2 store skiver laks og kom dem sammen med flødeost og dild i en foodprocessor - kør ingredienserne sammen til det er en ensartet masse.
Læg de resterende laksestykker på en række på et stykke husholdningsfilm - så de lige lapper over hinanden.
Flødeostemassen lægges i en lang pølse midt på laksestykkerne.
Laksen foldes forsigtigt om flødeostemassen og rulles til en lang rulle.
Rullen pakkes ind i film og lægges i fryserne - så er den nemmere at skære.
Laksen tages ud af fryseren minimum en time før den skal serveres, men skæres i skiver lige når den er kommet ud af fryseren.
Creme fraiche, klippet dild, citronsaft, slat og peber røres sammen og hviler i køleskab i minimum ½ time inden servering.
Servers med lidt salat, brøndkarse og brød - og selvfølgelig dilddressing.
lørdag den 17. september 2011
Syltetøj af æble og hyldebær
Jeg så denne dejlige opskrift på http://kristina-kitchen.blogspot.com/, dog har jeg ændret lidt på opskriften, da jeg ikke havde noget æblejuice. I stedet for tilføjede jeg hyldeblomstsaft - og det klæder æblerne og hyldebærrene godt!
750 g modne hyldebær
750 g æbler
1 dl koncentreret hyldeblomst saft
2 dl vand
1 stang kanel
3 tsk vanille
550 g sukker
3 tsk rød melantin
Skyl og rib hyldebærrene.
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
Kog bær og æbler op med hyldeblomstsaft, vand, kanel og vanillie og lad det småkoge under låg i 15 min.
Tilsæt sukkeret, og lad det koge til sukkeret er smeltet.
Tilsæt melantin rørt op med lidt sukker.
Hæld marmeladen på skoldede glas.
750 g modne hyldebær
750 g æbler
1 dl koncentreret hyldeblomst saft
2 dl vand
1 stang kanel
3 tsk vanille
550 g sukker
3 tsk rød melantin
Skyl og rib hyldebærrene.
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker.
Kog bær og æbler op med hyldeblomstsaft, vand, kanel og vanillie og lad det småkoge under låg i 15 min.
Tilsæt sukkeret, og lad det koge til sukkeret er smeltet.
Tilsæt melantin rørt op med lidt sukker.
Hæld marmeladen på skoldede glas.
Abonner på:
Opslag (Atom)