fredag den 26. november 2010

Bagte peberfrugter og tomater med rucola

2 hele peberfrugter
10 tomater
salt og lidt sukker
1 håndfuld rucola
lidt balsamico edikke
lidt olie

Peberfrugterne skæres i mindre stykker - ca. 2 x 4 cm og tomaterne halveres.
De lægges på en bageplade og drysses med salt og tomaterne drysses let med lidt sukker.

Bages ved 200 grader i 20 min til de beynder at tage farve.

Lægges i et fad og sprinkles med lidt balsamico edikke og olie. Rucolaen blandes rundt med peberfrugterne og tomaterne.

Der kan evt. også serveres lidt feta i tern til.

Klar til servering!

Tortillas med oksekød, guacomole, ris og grøntsager

1 pakke hvede tortillas

400 g hakket oksekød
1.   enten en pakke tacokrydderier og 1 dl vand
2.   eller 1 fint hakket løg
1 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
3 spsk tomatpure
1½ dl vand
1 okseboullionterning eller maggiterning
peber
chili

1. Kødet brunes på panden og når det er brunt tilsættes tacokrydderiet og vandet og det simrer i 10 min. - det var den nemme løsning.

2. Løg og hvidløg svitses på panden og det hakkede kød tlsættes. Når kødet er brunt tilsættes spidskommen, chili - efter smag,boullionterningen, tomatpure og vand og det hele simrer i 10 min. Smages til med peber og evt. salt.
- det var løsningen fra bunden af....

Tilbehør:
1 dl jasminris
2 dl vand ½ tsk salt
Vandet med salt bringes i kog og risene tilsættes når vandet koger. De koger ved svag varme under låg i 12 min og står derefter under låg i 12. min uden varme.

Snittet iceberg salat ca. 1/5 salat hoved
6 tomtaer i tern
1/4 agurk i tern
1 rød snackpeber i tern
1 dåse majs - eller 2 dl. frosne majs
revet ost - cheddar eller anden revet ost

Guacomole Se opskrift under tilbehør.

1 pose tortillachips
100 g cheddar ost
Varmes i et fad i ovenen til osten er smeltet.

Tortillaerne varmes - ca 1 min. ved fuld effekt i microovnen.

De fyldes med det ønskede fyld - mulighederne er mange, men her er inspiration til noget....