tirsdag den 15. januar 2013

Madboller med hvidløg, krydderier og havsalt

Forleden lavede jeg de sædvanelige boller til pigernes madpakker.

For variationenes skyld lavede jeg nogle af dem flade og dryssede dem med hvidløgsolie, saltflager og krydderier.


Jeg brugte denne opskrift som grundopskrift og skiftede en del af hvedemelet ud med havregryn og femkornsblanding.

Det blev nogle dejlig madbrød, som kan spises som de er eller som tilbehør til diverse retter.









Mangosalat med melon

En dejlig frisk manogsalat, der er nem og hurtig at lave og passer fint til asiatiske inspirerede retter...

½ mango i tern
1/4 honningmelon i tern
1 stor rød snackpeber i tern
2 forårsløg i tynde ringe
saften fra ½ lime

Alle ingredienser blandes sammen og servers til diverse retter......

En flot farverig salat.......



Kyllingesticks med jasminris, mangosalat og peanutbutterdip


I går lavede jeg den her dejlige nemme ret - den smagte helt fantastisk - lige efter mit hoved....

Du skal bruge:
500 g kyllingeinderfilet
1 fed hvidløg
4 spsk soja
1 spsk oystersauce
2 tsk honning
1 spsk sød chilisauce
saften fra ½ lime
peber

7 dl vand
3½ dl jasminris
1 tsk salt


Peanutdip
i spsk soya
½ spsk sød soya
1 tsk honning
4 spsk grov jordnøddesmør
1 spsk rapsolie
1 spsk sød chilisauce


Sæt kyllingeinderfileterne på spyd.

Bland hvidløg med soja, oystersauce, honning, peber, limesaft og sød chilisauce.

Læg kyllingesticksene i marinaden.

Steg kyllingespydene i et smurt fad i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter til de er gennemstegte, men ikke tørre. - husk at hælde al marinaden over - det giver en dejlig dyppelse til risene...

Kog imens jasminris efter anvisning på posen.

Rør ingredienserne til peanutdip sammen i en lille skål.

Server sticksene med ris, mangosalat og peanutdip....

Sticksene kan også bruges i madpakker eller på picnic..