fredag den 18. oktober 2013

Kartoffel squash suppe

Forleden lavede jeg en dejlig suppe med kartofler og squash - den blev rigtig dejlig...

Du skal bruge:
20 kartofler af almindelig størrelse
1 mellemstor revet squash
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 hønseboullionterninger
peber
1½ dl fløde - madlavningsfløde eller piskefløde

1 pakke bacon
 creme fraiche

groft brød

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Løget renses og skæres i tynde ringe. Kartofler, revet squash, hvidløg og løg lægges i en gryde og dækkes af vand. Sættes til at koge og når de har kogt i ca 20 min er de møre. Når de er helt møre tilsættes boullionterningerne og det hele blendes med en stavblender. Fløden tilsættes og der smages til med salt og peber.

Der kan også tilsættes timian, hvis man vil have en lidt mere krydret smag.

Baconen steges sprød og knækkes i mindre tern.

Serveres med bacon tern og en klat creme fraiche og groft brød