lørdag den 5. januar 2013

Frugtsalat til julefrokost

I år lavede jeg den dejligste frugtsalat til julefrokosten.....


Du skal bruge:
jordbær
blåbær
blå vindruer
pærer
æble
appelsin
clementin
banan

revet mørk chokolade
2 pastauriserede æggeblommer
2 dl piskefløde
2 spsk sukker
1 tsk vanille

Alle fruget og bær - med undtagelse af blåbær skæres i mindre stykker.

Æggeblommerne piskes hvide og skummende med sukkeret og vanillen tilsættes.

Fløden piskes stiv og vendes i æggemassen.

De fint skårne frugter og bær vendes i råcremen og lige inden servering drysses der med mørk chokolade.





Julefrokosten

Her kommer lige et par billeder af nogle af alle de ting der blev serveret til julefrokosten....

 æg og tomater


 Røget ål


røræg


roastbeef

Citonmarineret røget laks med løg og basilikum



Den her opskrift har jeg fundet hos hjerteforeningen. Det er en dejlig variation af almindelig røget laks, som jeg serverede til vores julefrokost 2. juledag.

400 g laksefilet


1 lille rødløg


1 potte frisk basilikum


½ citron


4 tsk olivenolie


¼ tsk salt


friskkværnet peber


Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv.


Skær løget i meget tynde skiver. 


Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen. 


Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber. 


Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg. Drys lidt løg og basilikum mellem lagene og dryp med oliecitronblandingen. 

Lad fisken marinere i mindst 5 timer og gerne til dagen efter.