lørdag den 24. august 2013

Semidried tomater

Nu er den tid kommet, hvor der er overflod af tomater i drivhuset. For at de ike skal gå til spilde tørrer jeg dem - og det bliver en yderst lækker delikatesse.

Du skal bruge
små og mellemstore tomater

Krydderolie
3 fed hvidløg
2½ spsk friske timianblade
1 dl olivenolie
2 tsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber


Halver tomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad.

Bland presset hvidløg og fint hakket timian i en skål. Tilsæt olien. Drys tomaterne med sukker, salt og peber og dryp krydderolien over.

Bag tomaterne midt i ovnen ved 100 grader i 2-3 timer alt efter hvor tørre du vil hve dem.

Tomaterne kan opbevares i køleskabet i ca. 14 dage. Læg dem i et glas og dæk med olivenolie.