fredag den 24. januar 2014

Konfekt med nougat, marcipan og mandler

De her konfektstykker lavede jeg til - set på Odensemarcipan.dk - det er virkelig et godt stykke konfekt og bestemt et jeg vil vende tilbage til de næste par år!

Du skal bruge:
400 g marcipan
200 g nougat
100 g mandler
100 g mørk chokolade


Hak mandlerne og rist dem på en bageplade i ovnen ved 150 grader i 15 minutter til de er let gyldne.

Rul imens marcipanen ud, og læg den herefter i en firkantet form - eks. 22x22 cm.

Smelt nougat over vandbad og bland med  de hakkede mandler. Hæld nougatmassen over marcipanen, så nougaten bliver ca. 1 cm højt – eller efter ønske. Sæt den på køl indtil den er fast (ca. 30 minutter).

Temperér den mørke chokolade inden den smøres på toppen af den faste nougat.

Lad det størkne og tag derefter det store stykke konfekt ud af formen og vend det på hovedet. Herefter smøres chokolade hen over marcipanen.

Når chokoladen er størknet skæres konfekten ud i den ønskede størrelse.