mandag den 9. marts 2015

Bitz bønner og beder


En super dejlig rødbedesalat..
Den originale opskrift finder du på mad.tv2.dk

Du skal bruge:
100 g sorte bønner
2 stk. rødbeder
1 stk. æble
0,5 dl æblemost
2 spsk. olivenolie
30 g hasselnødder uden skind
krydderurter


Udblød bønnerne i vand i minimum 8 timer før.

Hæld vandet fra, og kog bønnerne i frisk vand i cirka 45 minutter, eller som anvist på pakken
Lad bønnerne afdryppe og køle af.

Man kan også bruge færdige bønner fra dåse.

Kog rødbederne i cirka 30 minutter, lidt længere hvis de er store til de er møre, men stadig har lidt bid.

Fjern skrællen, og skær rødbederne i små tern.

Skær æblet i små̊ tern, og bland dem godt sammen med bønner, æblemost og olivenolie.

Smag til med salt og peber.




Bitz Tun med spidskål, agurk og mandler


Her en opskrift på tun og spidskål.....

Den originale opskrift finder du på mad.tv2.dk

Du skal bruge:

10 Skiver agurk
1 tsk. tørret wasabi eller chili
2 spsk. soja
0,25 stk. spidskål
0,5 stk. citron
1 ds. tun i vand
2 spsk. mandler
skyr



Skær agurkerne i skiver, og spidskålet i tynde strimler.

Hak mandlerne, og rist dem på en tør pande.

Vend agurkeskiverne med lidt salt, wasabi og soja.

Hæld vandet fra dåsetunen.

Læg kålstrimlerne i en dyb tallerken, og kom citronsaft og citronskal over.

Læg agurkeskiver ovenpå, og top med tun, mandler og evt. lidt skyr.