Den blev rigtig lækker og dejlig snasket......
¼ l sødmælk
50 g gær
100 g. blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 knivspids kardemomme
4 stk æg
600 - 650 g hvedemel (vigtigst at dejen er lind, ikke tør)
Fyld
200 g smør
200 g farin
Mælken lunes og gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & ¾ dele af melet æltes (gerne i en røremaskine).
50 g gær
100 g. blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 knivspids kardemomme
4 stk æg
600 - 650 g hvedemel (vigtigst at dejen er lind, ikke tør)
Fyld
200 g smør
200 g farin
Mælken lunes og gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & ¾ dele af melet æltes (gerne i en røremaskine).
Tilsæt det bløde smør og mere mel indtil dejen er glat og smidig. Det er vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende.
En stor bradepande smøres jævnt og dejen kommes direkte ned.
En stor bradepande smøres jævnt og dejen kommes direkte ned.
Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet….
Smør og farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den hævede dej.
Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderligere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.
Smør og farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den hævede dej.
Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderligere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.