mandag den 25. april 2011

Tunmousse - en ny af slagsen

Den her tunmousse har jeg ikke prøvet at lave før - den er et dejligt alternativ til den sædvanelige - det er jo altid rart at prøve noget nyt..

Til 6 personer
2 dåser tun i vand
1 tsk revet løg
100 g mayonnaise - jeg bruger den ægte i posen
1 spsk creme fraiche
1 spsk tørret dild
saften af en lille citron
salt og peber
5 blade husblas
1/4 liter piskefløde
4 spsk olie
1 usprøjet citron
1 stort bundt persille

flutes

Læg husblasen i blød i koldt vand.

Hæld lidt af vandet fra tunen og mos tunen i en skål. Tilsæt revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dild og citronsaft. Smag til med salt og peber - den skal være lidt sur.

Pisk fløden til skum.

Vrid vandet fra husblasen og smelt den over vandbad ved svag varme.  Når husblasen er smeltet hældes et par skefulde af tunen i og det røres godt rundt. Massen tilsættes resten  af tunen og der røres godt rundt.

Den piskede fløde vendes forsigtigt i til sidst.

Smør en springform med olie og hæld tunmoussen i. Lad den hvile i køleskabet til næste dag.

Vend tunmoussen ud af formen på et fad.

Hak persillen fint og dæk kanten med hakket persille.

Skyl citronen og riv skallen med et juliennejern og skær derefter citronen i både. Pynt tunmoussen med citronskaller og server med flutes og citronbåde.



Jordbær bagt i creme

I denne skønne påske har jeg lavet en del mad, men ikke fået blogget så meget, da jeg har valgt at nyde det gode vejr!

Så der vil løbende komme opskrifter på den mad jeg har lavet og her er en af dem... En fantastisk nem opskrift, som lige kan laves i en håndevending, hvis der kommer uventede gæster eller hvis desserten skal være super nem.

Det er en opskrift jeg har haft i mange år og jeg har altid haft succes med at severe den - her kommer den...

Til 6 personer
650 g jordbær - det kan også være andre bær, men jeg synes nu at den er bedst med jordbær og jeg bruger gerne frosne bær
4 æg
100 g sukker
50 g hvedemel
25 g smeltet smør
2½ dl sødmælk
2 spsk sukker
20 g smør
1 tsk vanille

God vanille is eller flødeskum serveres til--

Bærrene lægges i en smurt ildfast tærteform.

Æg og sukker piskes sammen og melet med vanillesukker piskes i.

Det smeltede smør piskes i og til sidst piskes mælken i.

Dejen hældes henover jordbærrene og der drysse med sukker og smørklatter fordeles jævnt over bærrene.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 40 til 45 minutter indtil den er flot gylden.





Ja det ser måske lidt ruskumsnusket ud, men det smager altså fantastisk!