torsdag den 6. oktober 2011

Chokolade cheesecake

Den her opskrift så jeg hos Piskeriset - og tænkte med det samme - at den måtte jeg prøve - jeg er vild med chokoladekager i alle afskygninger.

Jeg brugte lidt likør og stærk kaffe i stedet for kaluha eller bailey - da jeg ikke lige havde nogle af delene. - Det virkede godt - for smagen var rigtig god...

75 g smør
200 mørk chokolade
200 g digestive kiks
400 g flødeost
100 g lyst rørsukker
4 æg
3 dl piskefløde
3 spsk skilpaddelikør
1 tsk nescafe blødt op i lidt vand

Pynt
2 dl cremefraiche
2 spsk flormelis
1 tsk nescafe rørt op i lidt vand
1 spsk skilpaddelikør
kakaopulver

Smør en springform med lidt smeltet smør.

Smelt smørret og bland det sammen med digestive kiksene som er blevet knust godt.

Pres kiksemassen ned i bunden af springformen.

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.

Pisk flødeost og sukker, så sukkeret opløses i flødeosten.

Tilsæt derefter æggene et ad gangen. Tilsæt den flydende chokolade, fløden, kaffen og likøren.

Hæld chokolademassen forsigtigt i springformen og bag den ved 160 grader i 1 time.

Stil kagen i køleskabet natten over.

Dagen efter blandes creme fraiche med flormelis, kaffe og likør og det lægges ovene på kagen.

Lige inden servering drysses med kakao.