tirsdag den 17. december 2013

Boller med maltsirup

Forleden ville jeg gerne lave nogle anderledes boller end jeg plejer, så jeg besluttede at det skulle være nogle maltboller. De får en dejlig smag af malt - lidt brændt - eller en svag bitterhed blandet med en dyb sødme - en anderledes smag men absolut til den gode side...

Du skal bruge:
4 dl vand
50 g gær
2 spsk rapsolie
1 spsk honning -
1 spsk groft salt
600 g hvedemel
100 g durum
3 spsk maltsirup


Bland vand, gær, salt og honning og tilsæt derefter hvedemel.- jeg blandede det hele i min røremaskine.

Bland det godt sammen og tilsæt så olie, maltsirup og durmmel.

Bland det hele godt sammen og ælt dejen i ca. 10 minutter, den skal være forholdsvis klæbrig.

Lad dejen hæve i ca. 4 timer - eller hæv dejen i microovnen.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir - brug en ske som der dyppes i koldt vand inden bollen tages fra dejen.

Lav evt. bollerne runde og flade - så er de gode til madpakkerne.

Bag bollerne i ca. 12 minutter. - de bliver dejligt luftige og bløde....