Forleden ville jeg gerne lave nogle anderledes boller end jeg plejer, så jeg besluttede at det skulle være nogle maltboller. De får en dejlig smag af malt - lidt brændt - eller en svag bitterhed blandet med en dyb sødme - en anderledes smag men absolut til den gode side...
4 dl vand
50 g gær
2 spsk rapsolie
1 spsk honning -
1 spsk groft salt
600 g hvedemel
100 g durum
3 spsk maltsirup
3 spsk maltsirup
Bland vand, gær, salt og honning og tilsæt derefter hvedemel.- jeg blandede det hele i min røremaskine.
Bland det godt sammen og tilsæt så olie, maltsirup og durmmel.
Bland det hele godt sammen og ælt dejen i ca. 10 minutter, den skal være forholdsvis klæbrig.
Lad dejen hæve i ca. 4 timer - eller hæv dejen i microovnen.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir - brug en ske som der dyppes i koldt vand inden bollen tages fra dejen.
Lav evt. bollerne runde og flade - så er de gode til madpakkerne.