lørdag den 12. september 2015

Bagels med kanel og rosiner

Mine piger har altid elsket bagels og især dem med kanel og rosiner. Da Hatting brød ikke laver dem mere - jeg kan i hvert fald ikke finde dem nogen steder - så har jeg besluttet at lave dem selv.....

Du skal bruge:
50 g gær
2.5 dl lunkent vand
3 spsk. olie
1 tsk salt
2 æg
600 g hvedemel
1,5 spsk kanel
2 håndfulde rosiner
vand til kogning tilsat ca 1 spsk salt pr. liter

Pensling:
sammenpisket æg


Gæren smuldres i en skål og røres ud i vandet. 

Tilsæt olie, salt og æg, kanel og rosiner og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig. 

Dæk skålen med et klæde eller film, og lad dejen hæve i 30min. på et lunt sted. 

Ælt dejen på et meldrysset bord. 

Del den i 16 stk, og tril dem til ca. 20 cm lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender. Fugt den ene ende med lidt vand, og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen. 

Lad vandet med salt koge op i en stor gryde. Læg et par ringe i ad gangen, og kog dem i ca 1-2 min. Tag dem op (evt med en hulske), og lad dem dryppe af på køkkenrulle. 

Tænd ovnen på 220 grader. læg de forkogte ringe på en smurt bageplade eller bagepapir. De pensles med æg, drysses med pynt efter eget valg og bages midt i ovnen i ca 15 min. 

Lad dem køle af på en bagerist.