Du skal bruge:
50 g gær
2.5 dl lunkent vand
3 spsk. olie
1 tsk salt
2 æg
600 g hvedemel
50 g gær
2.5 dl lunkent vand
3 spsk. olie
1 tsk salt
2 æg
600 g hvedemel
1,5 spsk kanel
2 håndfulde rosiner
vand til kogning tilsat ca 1 spsk salt pr. liter
Pensling:
sammenpisket æg
Gæren smuldres i en skål og røres ud i vandet.
vand til kogning tilsat ca 1 spsk salt pr. liter
Pensling:
sammenpisket æg
Gæren smuldres i en skål og røres ud i vandet.
Tilsæt olie, salt og æg, kanel og rosiner og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig.
Dæk skålen med et klæde eller film, og lad dejen hæve i 30min. på et lunt sted.
Ælt dejen på et meldrysset bord.
Del den i 16 stk, og tril dem til ca. 20 cm lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender. Fugt den ene ende med lidt vand, og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen.
Lad vandet med salt koge op i en stor gryde. Læg et par ringe i ad gangen, og kog dem i ca 1-2 min. Tag dem op (evt med en hulske), og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Tænd ovnen på 220 grader. læg de forkogte ringe på en smurt bageplade eller bagepapir. De pensles med æg, drysses med pynt efter eget valg og bages midt i ovnen i ca 15 min.