mandag den 7. oktober 2013

Gammeldags æblekage

Nu kommer den dejlige tid, hvor der er masser af dejlige æbler på træerne - og under træerne og det skal jeg bruges til noget fornuftigt....

I weekenden lavede jeg en god gammeldags æblekage med rasp og makroner - den blev virkelig lækker..

Æblegrød:
1 stor gryde fuld æbler der er skrællet og skåret i mindre både
lidt vand i bunden
sukker - alt efter smag og æblesort - da nogle æbler er sødere end andre
vanillesukker efter behag

Æblerne koges møre til de begynder at blive til grød - sukkeret tilsættes og grøden simrer under låg i 10 - 15 minutter.

Smages til med vanille.

Æblekagerasp:
2 dl rasp
½ dl sukker
50 g smør
knuste makroner

Flødeskum til pynt

Smørret smeltes på panden og sukker og rasp tilsættes.

Raspen vendes hele tiden med en træpalet, da det pludselig begynder at tage farve - fortsæt til raspen er gylden/ brun - så er sukkeret nemlig smeltet og raspen er blevet karamelagtig...

Knus makronerne og bland dem med den ristede rasp.

Når æblegrøden og raspen er afkølet lægges det sammen i lag med flødeskummet - slut af med flødeskum på toppen - læg det gerne i en glasskål, så man kan se de fine lag.....eller anret i portionsanretninger i mindre glas - det ser også fint ud - men begge dele smager lige dejligt.....