Jeg faldt over en opskrift af Jamie Oliver, den blev ret god og meget intens i smagen
Til 4 personer brugte jeg:
1,7 kg modne tomater både røde, sorte brune og gule
4 fed hvidløg
2 små rødløg
4 spsk balsamicoeddike
1 lille bundt frisk basilikum
rapsolie
salt og peber
et daggammelt brød til croutoner
et daggammelt brød til croutoner
lidt hvidløgssalt
lidt cremefraiche, til servering
Tænd ovnen på 220°.
Pluk tomaterne af stilkene og skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med rapsolie og krydr med salt og peber. Kvas 4 pillede fed hvidløg i. Vend alt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.
lidt cremefraiche, til servering
Tænd ovnen på 220°.
Pluk tomaterne af stilkene og skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med rapsolie og krydr med salt og peber. Kvas 4 pillede fed hvidløg i. Vend alt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.
Skær brødet i små firkanter og dryp med olie. Læg croutonerne på et bagepapir og rist dem i ovnen samtidig med at tomaterne bages. krydr evt. med hvidløgssalt.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i en varm gryde med en sjat olie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde; rør rundt af og til.
Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i en varm gryde med en sjat olie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde; rør rundt af og til.
Rør balsamicoeddike i løgene og lad den koge ind.
Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.
Hæld forsigtigt grøntsagerne op i gryden. Tilsæt basilikum, og blend med en stavblender til suppen har en ensartet konsistens smag til med salt og peber.
Hæld forsigtigt grøntsagerne op i gryden. Tilsæt basilikum, og blend med en stavblender til suppen har en ensartet konsistens smag til med salt og peber.