søndag den 16. november 2014

Tomatsuppe på friske tomater med hjemmelavede croutoner

Jeg har en masse tomater fra mit drivhus i fryseren og i dag fik jeg lyst til at lave en tomatsuppe af friske tomater ( ja de har været frosne men er ellers yderste friske....)

Jeg faldt over en opskrift af Jamie Oliver, den blev ret god og meget intens i smagen

Til 4 personer brugte jeg:
1,7 kg modne tomater både røde, sorte brune og gule
4 fed hvidløg
2 små rødløg
4 spsk balsamicoeddike
1 lille bundt frisk basilikum
rapsolie
salt og peber

et daggammelt brød til croutoner
lidt hvidløgssalt
lidt cremefraiche, til servering


Tænd ovnen på 220°.

Pluk tomaterne af stilkene og skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande. Dryp generøst med rapsolie og krydr med salt og peber. Kvas 4 pillede fed hvidløg i. Vend alt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.



Skær brødet i små firkanter og dryp med olie. Læg croutonerne på et bagepapir og rist dem i ovnen samtidig med at tomaterne bages. krydr evt. med hvidløgssalt.

Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i en varm gryde med en sjat olie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde; rør rundt af og til. 

Rør balsamicoeddike i løgene og lad den koge ind.
Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.

Hæld forsigtigt grøntsagerne op i gryden. Tilsæt basilikum, og blend med en stavblender til suppen har en ensartet konsistens smag til med salt og peber.

Server med en klat cremefraiche og evt. nogle basilikumblade og hjemmelavede croutoner.