søndag den 23. september 2012

Bradepandekage med æbler kanel og smuldredej


Her kommer så endnu en version af min dejlige æblebradepandekage...

Det er den samme grundopskrift som jeg har på bloggen i forvejen, men tilsat smuldre dej på toppen - det giver lige et ekstra pift...

Til en stor bradepande 40 x 26 cm

250 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
4 æg
2½ dl mælk
350 g mel
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver

2 spsk kanel
4 spsk sukker
750 g skårne æblebåde

Smuldredej:
125 g smør
125 g mel
50 g sukker

Sukkeret røres med det bløde fedstof og æggene piskes i et ad gangen. Vanillesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.

Æblebådene vendes i sukker og kanel og lægges ned i dejen - hver enkelt båd presses godt ned i dejen. Der er altid noget saft tilbage af sukker, kanel og væde fra æblerne - det hælder jeg ud over kagen.

Ingredienserne til smuldredejen smuldres løseligt sammen med fingrene - der skal helst være klumper i.

Dejen og klumperne drysses ud over kagen.

Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i 30 minutter - prøv lige med en strikkepind eller lignende om dejen hænger fast - det skal den jo ikke...