Det her er en kage jeg ofte vender tilbage til. Den er dejlig nem og smager helt fantastisk sammen med is, flødeskum eller creme fraiche - alt efter hvad man er til. Den kan både serveres til eftermidddagskaffen og som dessert med dehlig is til..
Denne her gang serverede jeg den sammen med kanelis - og det var et hit...
Se opskrift på kanelis under desserter
6 æbler skåret i tynde både
125 g mel
125 g smør
50 g sukker
1 tsk vanille
200 g revet marcipan
De tynde æblebåde lægges i et smurt ildfast fad. Æblerne drysses med vanille.
Marcipanen rives og fordeles over æblerne.
Dejen smuldres sammen i en skål og smuldres udover æblerne med marcipanen.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time til dejen er gylden.
Serveres med for eksempel kanelis til...
mandag den 11. april 2011
Kanelis
Kanel is
70 g pasteuriseret æggeblommer
100 g sukker
5 dl piskefløde
ca. 2 tsk. stødt kanel
ca. 2 tsk. stødt kanel til anretningen
Æggeblommer og sukker piskes til tyk æggesnaps.
Fløden piskes til let skum og flødeskummet og æggesnapsen vendes forsigtigt sammen.
Iscremen fordeles i bunden af små glas (med plads til ca 1 dl). Drys med en anelse stødt kanel og gentag ved at fylde lidt mere iscreme i. Drys igen med en anelse stødt kanel. Iscreme igen osv… gentag til glassene er fyldte.
Isene sættes i fryseren minimum i 3 timer, men gerne natten over..
Jeg serverede æblekage med marcipan of smuldredej til Se opskrift under kager eller desserter... uhmmm det smagte rigtig dejligt!!!
Grøn gazpacho med grillede tigerrejer
Denne her forret er meget let og sommeragtig. Den kan laves dagen før den skal bruges og smager himmelsk!
Til 8 personer
1 hel agurk i tern
160 g babyspinat
1 fed hvidløg i fine tern
1 gul peberfrugt i tern
1 fennikel i tern
3 stænger bladselleri i tern
saft fra 2 lime
1 hønseboullionterning opløst i 1 dl kogende vand
½ liter æblejuice
salt og peber
Pynt
saltede mandler
lucernespirer
stimler af limeskal
Alle ingredienserne blendes fint og smages til med salt og peber.
Serveres iskoldt med pynt af spirer, hakkede salte mandler og stimler af limeskal.
Til 8 personer
1 hel agurk i tern
160 g babyspinat
1 fed hvidløg i fine tern
1 gul peberfrugt i tern
1 fennikel i tern
3 stænger bladselleri i tern
saft fra 2 lime
1 hønseboullionterning opløst i 1 dl kogende vand
½ liter æblejuice
salt og peber
Pynt
saltede mandler
lucernespirer
stimler af limeskal
Alle ingredienserne blendes fint og smages til med salt og peber.
Serveres iskoldt med pynt af spirer, hakkede salte mandler og stimler af limeskal.
Jeg serverede marinerede, grillede tigerrejer til....
1 pose tigerrejer
Marinade:
1 spsk olie
2 spsk limesaft
1 spsk sød chilisauce
salt og peber
1 presset fed hvidløg.
Rejerne lægges i marianden gerne i et døgn, men eller i min 1 time.
Sættes på spyd og grilles på grillen eller i ovnen.
Abonner på:
Opslag (Atom)