mandag den 25. maj 2015

Pizza med rucola, serranoskinke og sguash

En super dejlig pizza, som er let og dejlig frisk i smagen.

Dej:
50 g gær
3 dl lunkent vand
3 spsk olie
½ tsk salt
450 g mel

Gæren røres ud i det lunkne vand. Olie og salt tilsættes. Melet æltes i til dejen ikke klistrer på fingrene mere.
Hæver i min. ½ time, men gerne den tid det tager, at hæve til dobbelt størrelse.

Tomatsauce:
1 fint hakket løg
1 stort fed hvidløg
lidt olie
1 dåse hakkede flåede tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 maggiterning
peber
½ tsk sukker

Løget og hvidløget svitses i olien til de er gennemsigtige. De hakkede tomater tilsættes sammen med maggiterningen og krydderierne. Det hele simrer i ca. 15 min.

Fyld:
250 g revet ost
1 pakke serrano skinke
1 squash skåret i tynde skiver med en kartoffelskræller - vendes i en skål med 1 tsk citronsaft og lidt salt og peber
rucolablade til at lægge oven på den færdige pizza

Når dejen er hævet rulles den ud til bradepande størrelse og lægges på bagepladen på et bagepapir.
Saucen fordeles ud over dejen. osten drysses over tomatsaucen.

Bages i en varm ovn - ved 250 grader i en lille halv time eller til osten er gylden.

Når pizzaen kommer ud lægges rucolaen henover og serranoskinke og squash, rullet i små bundter fordeles over pizzaen,