søndag den 28. juli 2013

Portions pavlovaer

Til vores gæster forleden lavede min yngste datter og jeg "mini" pavloaver - jeg skriver "mini" fordi, de engenlig var ret store, men da det jo er meget luft er det ok til 1 person alligevel.

Vi lavede dem med jordbær skum og friske jordbær fra haven og lidt revet chokolade - uhmmm, det er altså en dejligt sommer dessert....

4 æggehvider
En lille smule salt
250 g flormelis
1 stor tsk majsstivelse
1 tsk vanille
1 tsk eddike

½ l piskefløde
200 g jordbær
lidt sukker
100 g mørk chokolade i spåner

ekstra jordbær til pynt

Varm ovnen op til 140 grader.

Tegn 18 små cirkler på nogle stykker  bagepapir ca. 8 - 10 cm i diameter.

Pisk æggehviderne med salt til hviderne er stive. Pisk flormelis i lidt ad gangen til massen bliver blank og sej.

Drys majsstivelse og vanille over og fold derefter eddiken forsigtigt ind i massen.

Fordel marengsmassen i cirklerne på bagepapiret - lav en lille fordybning i midten. Bag dem i 30 minutter, sluk så for ovnen og lad marengsen stå i ovnen og køle helt af.

Pisk fløden til skum. Blend jordbær med lidt sukker til en ensartet masse. Fold jordbærmassen i flødeskummet.

Pynt marengsene med jordbærskum, chokoladespåner og friske jordbær.

Man kan også servere vanille is til ved siden af .......

.




.