lørdag den 16. april 2011

Tortellini bagt i ovnen med tomat og bechamelsauce

Det skulle gå hurtigt forleden aften, så det blev til den her ret, som faktisk var temmelig dejlig og hurtig at lave...

500 g friske tortellinier

Tomatsauce:
1 løg i tern
1 fed hvidløg
lidt olie
1 dåse flåede hakkede tomater
1 tsk oregano
1 håndfuld frisk hakket basilikum
½ tsk sukker
1 maggiterning
salt og peber

Bechamelsauce:
30 g margarine eller smør
4 spsk mel
½ liter mælk
revet muskatnød
1 håndfuld revet ost
salt og peber

Revet ost til gratinering

Tortellinierne koges til de er aldente.

Tomatsauce:

Løgene og hvidløget svitses i olie til de er gennemsigtige.

Tomaterne tilsættes og alle krydderierne tilsættes.

Saucen simrer i min. 15 min ved svag varme.


Bechamelsauce:

Fedstoffet smeltes og melet røres i til en melbolle.

Mælken røres i lidt ad gangen til saucen er jævn. Den koges op til den tykner.

Osten tilsættes og tilsidst smages saucen til med muskatnød, salt og peber.


Tortellinierne lægges i et ildfast smurt fad.

Lidt af bechamelsaucen hældes over torellinierne og derefter hældes hele tomatsaucen over.

Der afsluttes med resten af bechamelsaucen og drysse med revet ost tilsidst.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time til osten er smeltet og gylden.



Dejlig svampet gulerodskage med flødeostetopping

Forleden aften skulle jeg have kage med til et kontkatforældremøde i en af pigernes klasse- det blev til denne dejligt svampede gulerodskage, som holder sig frisk i mange dage...

200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)

Flødeostetopping
200 g flødeost naturel
3 spsk smør
50 g flormelis
1 tsk vanille
saften fra ½ lime

Pisk smør, farin og æg godt sammen.

Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødderne

 Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. ½ time. Det kan godt være at den skal have lidt længere, men prøv med en strikkepind eller lignende - den må ikke hænge fast på pinden.

Flødeostetopping:

Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med smør, sukker, vanille og limesaft.

Smør toppingen  på den kolde gulerodskage.