Kødsovs
500 g hk. oksekød
1 stort løg i tern
1 fed presset hvidløg
2 store revne gulerødder
1 dåse hk. tomater
1 stor dåse tomatpure
½ dl vand
½ dl rødvin
1 tsk basilikum
2 tsk oregano
½ tsk timian
1/4 tsk rosmarin
2 tsk olie
1 maggitern
1 tsk sukker
salt og peber
Løg og hvidløg svitses i olien til de er gennemsigtige. Kødet tilsættes og svites indtil det er blevet brunt. Rødvin tilsættes og kødet simrer i det i et par minutter. Hk. tomater og tomatpure tilsættes sammen med krydderierne, maggiterningen og salt og peber. Tingene røres godt sammen og det står og simrer i min. ½ time, men kan også stå og simre over længere tid.
1 pakke friske lasagne plader eller tørrede
Bechamelsauce
30 g smør
4 spsk mel
½ liter mælk
100 g revet ost
revet muskatnød
salt
!00 g revet ost eller frisk mozarella.
Smørret smeltes og melet røres i til en melbolle. Mælken tilsættes lidt af gangen mens der røres godt. Når sovsen er bagt igennem og er blevet tyk tilsættes osten og revet muskatnød - smages til med salt.
I et smurt fad lægges skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce og til sidst afsluttes med lasagneplader og bechamelsauce. Der drysses med revet ost og evt. stykker af frisk mozarella.
Serveres sammen med en god salat.