søndag den 14. november 2010

Friske prosciuttoer med tomatasuce

500 g prosciutto med ost og skinke

1 dåse hakkede og flåede tomater
1 fint hakket løg
1 fed hvidløg
2 spsk hvidvin
1 spsk smør
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 maggiterning
peber
½ tsk sukker

Smørret smeltes og hvidløg og løg tilsættes. De steger til løgene er gennemsigtige. Hvidvinen tilsættes og det simrer indtil hvidvinen er dampet lidt af. De hakkede flåede tomater tilsættes sammen med krydderierne. Det hele simrer i en halv times tid. Imens koges pastaen - den her skulle koge i 4 min.

Serveres med frisk revet parmesan.






Her serveret med grøntsagsstave og friske tomater.

Lasagne

Kødsovs
500 g hk. oksekød
1 stort løg i tern
1 fed presset hvidløg
2 store revne gulerødder
1 dåse hk. tomater
1 stor dåse tomatpure
½ dl vand
½ dl rødvin
1 tsk basilikum
2 tsk oregano
½ tsk timian
1/4 tsk rosmarin
2 tsk olie
1 maggitern
1 tsk sukker
salt og peber

Løg og hvidløg svitses i olien til de er gennemsigtige. Kødet tilsættes og svites indtil det er blevet brunt. Rødvin tilsættes og kødet simrer i det i et par minutter. Hk. tomater og tomatpure tilsættes sammen med krydderierne, maggiterningen og salt og peber. Tingene røres godt sammen og det står og simrer i min. ½ time, men kan også stå og simre over længere tid.

1 pakke friske lasagne plader eller tørrede

Bechamelsauce
30 g smør
4 spsk mel
½ liter mælk
100 g revet ost
revet muskatnød
salt
!00 g revet ost eller frisk mozarella.

Smørret smeltes og melet røres i til en melbolle. Mælken tilsættes lidt af gangen mens der røres godt. Når sovsen er bagt igennem og er blevet tyk tilsættes osten og revet muskatnød - smages til med salt.

I et smurt fad lægges skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce og til sidst afsluttes med lasagneplader og bechamelsauce. Der drysses med revet ost og evt. stykker af frisk mozarella.
Serveres sammen med en god salat.



Bønne og tomatsalat

500 g haricot verts
10 cherry tomater
1 lille rødløg
feta i tern serveres ved siden af eller på salaten

Bønnerne blancheres, så der stadig er bid i dem. Tomaterne skæres i halve og løget hakkes fint.
Anrettes i et fad og serveres med olie edikkedressing. Se opskrift under tilbehør


Her er bønnesalaten servert sammen med en bøf - Rib eye, gullerødder, Hasselbalch kartofler og bearanise sauce.