lørdag den 19. februar 2011

Pannacotta a la Cappucino

Den her opskrift har jeg fundet op Odense marcipans hjemmeside - jeg har dog ændret lidt i den, så den passede til min smag...

  
4 blade husblas -
Jeg synes at cappucionen blev lidt for stiv og husblasagtig, så næste gang jeg skal lave den vil jeg nok nøjes med 3 blade husblas
1½ dl espresso eller stærk kaffe
75 g sukker
1½ dl piskefløde
200 g Mørk Chokolade
½ dl Bailey
1 1/2 dl piskefløde

1½ dl piskefløde til pynt.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Smelt husblassen i den friskbryggede kaffe. Tilsæt sukker og rør til det er opløst. Kom fløde i, rør rundt og fordel espressoen i 6-8 små glas.

Sæt glassene på køl til espressoen er stivnet.

Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt chokoladen heri. Bland med Bailey og lad det køle af, så det er lunt, ikke varmt.

Fordel chokoladecremen i glassene med espresso og sæt dem tilbage i køleskabet til cremen er stivnet.

Piske fløden stiv og pynt pannacottaerne med skummet.

En dejlig desseret - ikke for tung og med en dejlig smag af kaffe - uhmmm......