søndag den 16. september 2012

Spaghettifad med "kødboller*

Da jeg fornyligt er blevet opereret - igen, denne gang for brok, som følge af sidste operation, hvor jeg fik fjernet min galdeblære, har maden herhjemme vist gået lidt på bedste beskub.

Forleden lavede jeg denne ret - som skabte stor lykke i familien - og det var bare af ren nød og magelighed at jeg ikke lavede rigtige kødboller og lavede alt det der, som jeg ellers ville have lavet.

Du skal bruge:
Spaghetti til det antal personer i nu er

Farsen:
500 g hakket oksekød
1 dl fløde
2 skiver afskorpede daggammelt brød skåret i bitte små stykker
1 fed hvidløg
1tsk oregano
salt og peber
Normalt ville jeg også putte 1 æg, men det havde jeg ikke lige denne dag

Tomatsaucen:
1 dåse flåede og hakkede tomater
1 mellem løg i små tern
1 fed hvidløg
lidt olie
friske krydderurter - jeg brugte kamferbasilikum, rosmarin og oregano
1 spsk sød chilisauce
1 maggiterning
½ tsk sukker
salt og peber

Revet ost

Spaghettien koges efter anvisning på pakken.

Alle ingredienserne til farsen røres sammen og den står og trækker, mens tomatsaucen tilberedes.

Løg og hvidløg svitses i lidt olie til løgene er klare.

De flåede tomater og resten af ingredienserne tilsættes og saucen smages til. den står simrer i ca. 15 minutter.

Når spaghettien er koget smøres et ildfast fad.

I bunden lægges 1/3 af spaghettien og der drysses med lidt ost.

Nu lægges halvdelen af kødfarsen oven på spaghettien i små klumper - kødbollestørrelse og derefter hældes halvdelen af tomatsaucen over.

Processen gentages endnu engang og det hele afsluttes med et sidste lag pasta som drysse med et godt lag ost.

Retten bages i ovnen i ca. ½ time til kødet er gennembagt.

Serveres med revet parmesanost og en god salat til.