tirsdag den 25. januar 2011

Fyldte peberfrugter

Den her opskrift er vist en jeg helt selv har fundet på - selvfølgelig er der mange eksempler på fyldte peberfrugter, men den her har jeg selv kombineret ud fra mine egne preferencer...

5 røde snack peberfrugter
500 g hakket oksekød
6 dl vand
3 dl ris
1 hønseboullionterning
1 stor dåse tomatpure
1 hakket løg
1 stort fed hvidløg
2½ dl vand
2 tsk spidskommen
1½ tsk sukker
lidt olie
salt og peber
revet ost

Risene koges i hønseboullionen - de hældes i den kogende boullion og småkoger i 15 min og står under låg uden varme i 15 min.

Peberfrugterne skylles og halveres - og renses for kerner.

Løg og hvidløg svitses i olien og det hakkede kød tilsættes. Kødet brunes og når det er helt brunet igennem tilsættes tomatpure, vand og krydderier.

Kødet simrer indtil risene er færdige, men min. i 15 minutter.

De færdigkogte ris tilsættes kødet og det hele blandes godt.

Peberfrugterne lægges i et smurt fad og fyldes med kød og risblandingen.

Drys med ost og sæt peberfrugterne i ovnen i ca. ½ time til osten er blevet gylden.

Severes sammen med en god salat.



Bradepandebrød med krydderier og oliven

Den her opskrift har jeg fra en god veninde - det er det dejligt madbrød der passer godt til mange hovedretter.

200-250 g kartofler evt. fra dagen før
25 g gær
4 dl lunkent vand
250 g italiensk durummel
400-450 g italiensk pizzamel
2 tsk groft salt
100 g sorte oliven uden sten
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret provenceurter
God olivenolie
Groft salt


Kartoflerne pilles og moses med en gaffel. De blandes med smuldret gær og vand.
Alle tingene røres sammen, tilsæt durummel, salt, urter og oliven skåret i passende størrelse.
Pizzamel blandes i blandingen lidt efter lidt, til dejen er blevet æltet glat og smidig.

Læg dejen i en ovnbradepande som er smurt med olivenolie og tryk dejen i facon, så den fylder
panden ud.

Drys en smule ekstra oregano ud over dejen og lad den hæve tildækket 1 time.

Del dejen med en klejnespole og stænk olie og salt over.

Bag brødet i en 225-250 grader varm ovn i 25-30 min.