mandag den 13. januar 2014

Indbagt chokolade/mokkais med browniebund

Endnu en del af nytårsdesserten 2013 - med inspiration herfra...

Til bunden skal du bruge en god brownie - jeg brugte den her opskrift: Brownies på den nemme måde - jeg erstattede nødder og mandler med 100 g mørk hakket chokolade.

Bundene bagte jeg i bageringe på ca. 8 cm i diameter.

Inden i skulle der chokolade/mokkais - den lavede jeg sådan her:
75 g mørk chokolade
2 æggeblommer
120 g sukker
1½ tsk vanillesukker
1 tsk pulverkaffe
3 dl piskefløde
3 dl sødmælk

Skyl en tykbundet gryde med koldt vand - tør den ikke af!

Varm sødmælk, chokolade og pulverkaffe til chokoladen er smeltet. Lad blandingen køle af.

Pisk æggeblommer med sukker, vanillesukker og fløde.

Hæld chokoladeblandingen i æggemassen - bland det godt sammen.

Kør det på ismaskinen i ca. 25 minutter.

Læg isen i en bøtte og opbevar den i fryseren til den skal bruges.

Når den indbagte is skal anrettes skal marengsen brunes med en brænder og hvis man ikke skal stå med det lige op til servering kan man evt. lave det dagen før, hvis man har plads i sin fryser til at isbomberne kan stå frit.

Til marengsen skal du bruge:
4 past. æggehvider
200 g sukker

Pisk æggehvider og sukker til en stiv og sej marengs.

Evt. dagen før:

Fordel chokolade/mokkais på bundene (i halvkugleformede portioner).

Sæt dem i fryseren natten over. (Det er vigtigt, at isdesserterne er ISkolde, før marengsen kommer på.)

Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl, og lav små dutter på hele isdesserten. (Det er vigtigt, at marengsen slutter helt tæt.) Sæt isene tilbage i fryseren.

Inden servering brændes marengsen med en gasbrænder til marengsen er blevet gylden

Sæt stjernekastere i iskagerne, og servér straks!