søndag den 7. november 2010

Kanelsnegle med romglasur

Dej:
400 g mel
75 g margarine
75 g sukker
50 g gær
1½ dl mælk
2 æg
lidt salt

Margarinen smeltes og mælken tilsættes og det køles ned til håndtemperatur. Gæren opløses i margarine/mælkeblandingen og sukker, salt og æg tilsættes. Melet æltes i til dejen ikke klistrer på fingerne mere.
Dejen hæver i 1 time.
Derefter deles den i 2 stykker som rulles ud til aflange firkanter på ca. 20 x 40 cm.

Fyld:
100 g margarine
100 g brun farin
1 spsk kanel

Margarinen gøres blød og røres sammen med farinen og kanel.
Smøres ud på de 2 stykker dej, som rulles sammen på den lange led til pølser.
Pølsen skæres ud til ca. 24 snegle.
Sættes på bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min eller til de er gyldne.



Glasur:

100 g flormelis
1 tsk Struh rom
lidt vand

Røres sammen til glasur