tirsdag den 17. maj 2011

Woopies med kakao og hindbær

Jeg har hørt, at det her skulle være den nye dille indenfor kagebagning - istedet for muffins og cupcakes, skulle de her nemme woopies være sagen.

Jeg synes, at det er en sjov måde at lave små kager på og dejlig nem og uhøjtidelig, men jeg synes nu også, at en pyntet muffin eller cupcake er værd at gå efter, så jeg tror måske ikke på en afløser, men en ny af slagsen ;-)

Til ca. 12 stk skal man bruge:
280 g mel
80 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
110 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
1 tsk vanille
2 dl mælk

Frosting:
250 g flormelis
80 g blødt smør
2 spsk mælk - eller saft fra hindbærrene (når de er frosne er der masser af saft, at bruge af)
15 hindbær

Rør smør og farin luftigt og tilsæt ægget. Tilsæt derefter resten af ingredienserne til dejen.

Dejen lægges i klatte med en stor teske på en bageplade med bagepapir.

Kagerne bages ved 190 grader i ca. 10 minutter.

Kagerne køles af på en rist og imens laves frostingen.

Alle ingredienserne til frostingen røres sammen til en tyk smørbar masse, som ikke må være flydende. - Tilsæt mere flormelis hvis den er for tynd.

Læg kagerne sammen 2 og 2 med en skefuld frosting imellem kagernes flade sider.

Opbevares på køl i en lufttæt beholder.