torsdag den 11. juni 2015

Foccacia med tomat og rosmarin

Et super dejligt foccacia brød. Hurtigt og nemt og det smager fantastisk

Ca 12 stykker

Du skal bruge:
4 dl lunkent vand
500 g mel (gerne tipo 00, evt. hvedemel og halvt durummel.)
1 tsk sukker
1 tsk. salt
50 g gær
8 cherry tomater.
Rosmarin-kviste
Olie
Groft salt


Gæren røres ud i det lunkne vand. Salt og mel tilsættes og dejen røres sammen i 10 minutter på røremaskinen, det giver enelastisk og luftig dej.

Du kan lave dejen om morgenen og lade den stå og boble under film hele dagen.

Du kan også snydehæve dejen i microbølgeovnen.

Når dejen er færdighævet hældes den i en bradepande foret med bagepapir. Lad den efterhæve 1/2 - 1 time.

Skær cocktailtomaterne over i halve og stop dem godt ned i dejen. Læg rosmarinkvistene ovenpå og dryp med rigeligt olie og groft salt.

Bag brødet midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter til det er gyldent og sprødt på toppen.