Du skal bruge:
80 g rugkerner
80 g hvedekerner
Kernerne lægges i blød natten over i 1,5 dl vand
Dagen efter tilsættes:
250 g hvedemel
250 g groft rugmel
150 g havregryn
4,5 dl vand
½ dl mørkt øl
½ dl kærnemælk
1 tsk rugbrødsmalt
2 tsk groft salt
2 tsk mørk sirup
15 g gær
20 g solsikkefrø
20 g sesamfrø
20 g hørfrø
Fyld/pynt
1 håndfuld tørrede tranebær
sesamfrø
hørfrø
100 mørk chokolade
Det hele æltes godt sammen i ca. 10 minutter på røremaskinen. undtaget fyld/pynt.
Dejen hæver tildækket til næste dag.
1/3 af dejen blandes med tranebær, 1/3 blandes med hakket chokolade og 1/3 vendes i en blanding af sesamfrø og hørfrø.
De små snacks sættes med en ske dyppet i koldt vand på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader i ovnen i 25 minutter.
Opbevares i en lufttæt pose - gode til at fryse.