fredag den 8. juni 2012

En sommerhindbærdrøm

Igår skulle jeg have kage med på arbejdet. Jeg havde en stram tidsplan og meget skulle nås. Jeg havde ikke rigtig besluttet mig for hvilken kage jeg skulle lave og så dumpede den her ind i min mail i et nyhedbrev fra Mad & Bolig.

Det var vel nok heldigt eftersom det er den nemmeste kage jeg længe har lavet, med så stort et wauw potentiale. Smagsmæssigt er den perfekt og udseende kan man hurtigt få til at ligne en million.

Her kommer opskriften....

Jeg gangede den med 2½, så er der til en bradepande på 25 x 40 cm - men her kommer den oprindelige opskrift...

6-8 personer
Bunde:
3 æg
115 g sukker
100 g mel
½ tsk bagepulver
1 tsk pulverkaffe
60 g hasselnødder, hakkede

Fyld:
ca. 4 dl piskefløde
lidt sukker efter behag
ca. 400 g friske eller frosne hindbær

evt. 2 blade husblas.

Pisk æg og sukker let og luftigt over vandbad - pisk indtil æggemassen er cremet og luftig.

Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med pulverkaffen og nødderne.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 175° i ca. 40 min. Når kagen er helt kold, flækkes den til to lagkagebunde.


Skyl de pæneste af bærrene og tag dem fra til pynt. 

Jeg brugte frosne bær. Jeg kogte dem op med lidt sukker og jævnede hindbærrene med husblas - jeg brugte 2 blade husblas til 400 g bær og sukker efter smag.

Husblassen blødte jeg op i koldt vand i 5 minutter. Derefter smeltede jeg den over vandbad og rørte den i de varme hindbær. Hindbærmassen køles helt ned inden den skal vendes i flødeskummet.

Pisk fløden til skum og vend bærrene i.  Fordel blandingen mellem lagkagebundene og ovenpå. Pynt kagen med de bær, der blev taget fra, og/eller et par af sommerens blomster.