Det var vel nok heldigt eftersom det er den nemmeste kage jeg længe har lavet, med så stort et wauw potentiale. Smagsmæssigt er den perfekt og udseende kan man hurtigt få til at ligne en million.
Her kommer opskriften....
Jeg gangede den med 2½, så er der til en bradepande på 25 x 40 cm - men her kommer den oprindelige opskrift...
6-8 personer
Bunde:
3 æg
115 g sukker
100 g mel
½ tsk bagepulver
1 tsk pulverkaffe
60 g hasselnødder, hakkede
Fyld:
ca. 4 dl piskefløde
lidt sukker efter behag
ca. 400 g friske eller frosne hindbær
evt. 2 blade husblas.
Pisk æg og sukker let og luftigt over vandbad - pisk indtil æggemassen er cremet og luftig.
Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med pulverkaffen og nødderne.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den ved 175° i ca. 40 min. Når kagen er helt kold, flækkes den til to lagkagebunde.
Skyl de pæneste af bærrene og tag dem fra til pynt.
Jeg brugte frosne bær. Jeg kogte dem op med lidt sukker og jævnede hindbærrene med husblas - jeg brugte 2 blade husblas til 400 g bær og sukker efter smag.
Husblassen blødte jeg op i koldt vand i 5 minutter. Derefter smeltede jeg den over vandbad og rørte den i de varme hindbær. Hindbærmassen køles helt ned inden den skal vendes i flødeskummet.