De her boller er dejlige nemme og smager skønt..
De hæver natten over og er lige til at sætte i ovenen om morgenen.
25 g gær
½ liter vand
½ dl olie
1 dl A38
3 spsk sukker
3 dl havregryn
100 g fuldkornsspelt
1 tsk salt
500 g hvedemel
Gæreopløses i det kolde vand - olie og A38 tilsættes.
Havregryn, spelt, sukker og salt røres i.
Derefter røres melet i lidt ad gangen - jeg gør det altid på røremaskinen med dejkroge.
Dejen skal stadig være klistret, men ikke for vandet - jeg siger altid at dejen skal slippe kanterne af skålen når man ælter den med dejkrogene.
Dejen dækkes til med film og sættes i køleskabet natten over.
Næste morgen tændes ovnen på 200 grader og dejen sættes i klatter på en bageplade med bagepapir - skeen dyppes i lidt vand imellem hver af dem, så slipper dejen nemmere.
Bages i cirka 20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde.
mandag den 18. april 2011
Daimis på mandelbund med karamel/pistacieslør og friske bær
Vores gæster i lørdags fik denne vellykkede dessert - den smagte bare skøøønt...
Daim is til 10 personer - og lidt mere til...
7½ dl piskefløde
6 pastauriserede æggeblommer
125 g flormelis
1 tsk vanillesukker
3 dobbelt daim
Mandelbunde
150 g fint hakkede mandler
150 g sukker
½ tsk bagepulver
4 æggehvider
Karamel/pistacieslør
150 g flormelis
lidt fint hakkede pistaciekerner
Isen...
Æggeblommer og flormelis piskes lyst og skummende - eller nærmere sejt... Vanillen tilsættes.
I en anden skål piske fløden til flødeskum. Æggesnapsen vendes i flødeskummet med en dejskraber.
Daimene hakkes i mindrestykker, som tilsidst vendes i ismassen.
Isen hældes i en form, der skyllet med koldt vand og stilles tildækket i fryserne i minimum 6 timer, men gerne natten over.
Bundene...
Æggehviderne piskes stive til man kan vende bunden i vejret på skålen uden at æggemassen falder ud. Sukker, de fint hakkede mandler og bagepulveret vendes i æggehviderne med en dejskraber til alt er blandet sammen.
Massen fordeles i små runde cirkler med en diameter på ca. 10 cm. på en bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 175 grader i 25 minutter eller til bundene er gyldne og sprøde.
Sløret....
Flormelisen smeltes i en gryde til sukkeret er helt gyldentbrunt.
Pistaciekernerne hakkes.
Med en ske laves der mønstre på et bagepapir med den flydende karamel og pistaciekernene drysses henover.
Hvis massen stivner inden man er færdig, varmes den bare igen og så kan man fortsætte.
Isen anrettes på bundene og sløret lægges oven på - jeg serverede friske jordbær og blårbær til...
Daim is til 10 personer - og lidt mere til...
7½ dl piskefløde
6 pastauriserede æggeblommer
125 g flormelis
1 tsk vanillesukker
3 dobbelt daim
Mandelbunde
150 g fint hakkede mandler
150 g sukker
½ tsk bagepulver
4 æggehvider
Karamel/pistacieslør
150 g flormelis
lidt fint hakkede pistaciekerner
Isen...
Æggeblommer og flormelis piskes lyst og skummende - eller nærmere sejt... Vanillen tilsættes.
I en anden skål piske fløden til flødeskum. Æggesnapsen vendes i flødeskummet med en dejskraber.
Daimene hakkes i mindrestykker, som tilsidst vendes i ismassen.
Isen hældes i en form, der skyllet med koldt vand og stilles tildækket i fryserne i minimum 6 timer, men gerne natten over.
Bundene...
Æggehviderne piskes stive til man kan vende bunden i vejret på skålen uden at æggemassen falder ud. Sukker, de fint hakkede mandler og bagepulveret vendes i æggehviderne med en dejskraber til alt er blandet sammen.
Massen fordeles i små runde cirkler med en diameter på ca. 10 cm. på en bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 175 grader i 25 minutter eller til bundene er gyldne og sprøde.
Sløret....
Flormelisen smeltes i en gryde til sukkeret er helt gyldentbrunt.
Pistaciekernerne hakkes.
Med en ske laves der mønstre på et bagepapir med den flydende karamel og pistaciekernene drysses henover.
Hvis massen stivner inden man er færdig, varmes den bare igen og så kan man fortsætte.
Isen anrettes på bundene og sløret lægges oven på - jeg serverede friske jordbær og blårbær til...
Abonner på:
Opslag (Atom)