De her små pizzaer er rigtig nemme og smager fantastisk. De er lavet efter inspiration fra bogen Suveræn Sommer, som iøvrigt er en rigtig dejlig bog med mange dejlige opskrifter.... Dejen er fra bogen og fyldet er hjemmekomponeret!
Dej til 8 små pizzaer - jeg gangede med 2 ;-)
12 g gær
2½ dl luunkent vand
3/4 tsk salt
100 g rugmel eller andet groft mel
200 g hvedemel - gerne durum
Tomatsauce:
1 lille dåse tomatpuré
1 tsk soya
1 tsk sød soya
½ tsk sukker
salt og peber
1 fed hvidløg
1 tsk sød chilisauce
1 spsk olie
Rosmarinolie:
4 spsk olie
små stykker rosmarinkviste
salt
Fyld:
1 skinkestrimler
pepperoni
ananas i stykker
4 mellemstore kartofler, der er skåret papirstynde og vendt i olie
200 g revet pizzaost
Babyleaves
Gæren opløses i det lunkne vand og salt tilsættes. Melet røres i en med en ske eller med hånden. Dejen skal være klistret.
Dejen hæver i en time.
Dejen smøres ud i små stykker på noget bagepapir med en hånd, der er dyppet i koldt vand.
Bundene smøres med henholdsvis tomatpuré og olie.
De bunde, der er smurt med olie dækkes med et lag revet ost og toppes med tynde skiver af kartofler. Der drysses med lidt salt og tørret rosmarin.
De bunde der er smurt med tomatpuré, toppes med skinkestrimeler eller pepperoni og på skinkepizzaerne lægges stykker af ananas. Øverst kommes der revet ost.
Pizzaerne bages i ovnen ved 225 grader ved varmluft i ca. 10 minutter til de er spøde og gyldne.
Inden servering pyntes pizzaerne med babyleaves.