mandag den 4. februar 2013

Linsesuppe med kokosmælk og spinat

Den her dejlige linsesuppe fandt jeg her - på Hver dags vegetarmad.

Jeg ændrede dog en hel del på smagsdelen i forhold til krydderier, så jeg tror at det blev til en helt anden smagsoplevelse en den suppe, som jeg oprindeligt blev inspireret af.

Til 5 personer
250 g grønne linser
8 dl vand
1½ hønseboullionterning
1 kvist timian
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 store gulerødder
en stor rød snackpeber
1 god håndfuld friske spinatblade
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 spsk sød chilisauce
1/4 tsk stødt ingefær
1 spsk citronsaft
3 dl vand til efterfyldning
salt og peber


Linserne skylles og koges i boullionen sammen med timiankvisten i ca. 20 minutter - der må gerne være bid i linserne.

Linserne sies fra suppen og lægges i en skål mens resten af suppen tilberedes. - husk at gemme suppevandet.

Løget skæres i tern og steges under svag varme i lidt smør i 10 . 12 minutter - det skal ikke tage meget farve, men gerne være lidt gyldent. Tilsæt de pressede fed hvidløg og lad det simre i endnu 2 minutter.

Peberfrugt og gulerødder skæres i små tern. Spinat bladene skylles og skæres i tynde strimler.

Løget, kokosmælk, ekstra vand og grøntsagerne tilsættes suppen, som smages til med sød chilisauce, ingefær og citronsaft.

Det hele står og småsimrer i 10 - 15 minutter til gulerødderne er kogte - ca. halvvejs tilsættes spinatbladene.

Når suppen er færdig tilsættes de kogte linser og der smages til med salt og peber.

Nydes varm med groft brød til.