fredag den 11. marts 2011

Tomatsauce til fiskefrikadeller

Mine børn har altid spurgt om jeg ikke kunne lave en tomatsauce til fiskefrikadellerne - de må jo have fået det et eller andet sted, jeg plejer at servere andre ting til fiskefrikadellerne, men nu prøvede jeg så at lave en tomatsauce til og den kom til at være sådan her..

1 løg hakket i tern
1 fed hvidløg
lidt margarine til svitsning af løg
1 dåse flåede hakkede tomater
½ dl hvidvin
½ tsk timian
½ tsk oregano
1 maggitern
1 tsk sukker
salt og peber

Det fint hakkede løg og hvidløg svitses i lidt margarine til de er gennemsigtige.

Hvidvinen tilsættes og det hele koger lige i gennem i at par minutter.

Tomaterne og krydderier tilsættes og saucen småsimrer i ca. 15 minutter - smages til med salt og peber.

Jeg serverede som sagt fiskefrikadeller til med ris, dampede porrer og grøntsager.


Stuvede ærter og gulerødder

Det her en af de klassiske og min kære mand elsker at få stuvede ærter og gulerødder, så her kommer opskriften...

1 pose frosne ærter og gulerødder
vand der dækker grøntsagerne
1 hønseboullionterning
30 g margarine
3½ spsk mel
1½ dl mælk - evt. halvt mælk og halvt fløde
salt og peber

Ærterne og gulerødderne dækkes med vand og hønseboullionterningen tilsættes. Sættes til at koge og når det koger står det ca. 5 min.

Vandet hældes fra grøntsagerne op i en skål og grøntsagerne hældes i en anden skål.

Margarinenen smeltes og melet røres i til en melbolle. Melbollen spædes op med mælken og kogevandet fra grøntsagerne tilsættes lidt efter lidt til stuvningen har en god konsistens - den skal hænge sammenog må ikke være for tynd - men heller ikke for tyk.

Grøntsagerne tilsættes og det hele smages til med salt og peber.

Jeg serverede det til ovnstegte frikadeller  Se opskrift under hovedretter  og med en masse grøntsager og kogte kartofler.