Jeg har lavet en variation over mine yndlingsboller - jeg har tilsat revet æble og tørret frugt - det giver en dejligkonsistens til bollen og lidt sødme ved hjælp af den tørrede frugt.
Du skal bruge:
1 kg mel - jeg brugte 3 dl havregryn, 2 dl groft hvedemel og alm hvedemel for resten6 dl vand
2 dl yoghurt
2 spsk salt
5-10 g. gær
1 revet æble
1 pose tørret mango, ananas og melon
Bland de våde ingredienser først, så gær, så revet æble og tørret frugt og til sidst mel. Ælt det hele sammen til dejen slipper skålen.
Bland de våde ingredienser først, så gær, så revet æble og tørret frugt og til sidst mel. Ælt det hele sammen til dejen slipper skålen.
Lad dejen hæve i 1 time - eller evt. i mikrobølgeovnen
Hvis du vil have kerner i bollerne kan du nu hælde dem ud over dejen. De skal ikke røres rundt. Når du tager en håndfuld dej vil de bliver skødesløst fordelt i bollerne. Du kan bruge solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø osv.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Ovnen skal være næsten 250 C inden du sætter bollerne ind.
De skal bages mellem 10 og 25 min. alt efter om du vil have bløde boller eller om du vil have boller med bid i skorpen.
Hvis du vil have kerner i bollerne kan du nu hælde dem ud over dejen. De skal ikke røres rundt. Når du tager en håndfuld dej vil de bliver skødesløst fordelt i bollerne. Du kan bruge solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø osv.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Ovnen skal være næsten 250 C inden du sætter bollerne ind.
De skal bages mellem 10 og 25 min. alt efter om du vil have bløde boller eller om du vil have boller med bid i skorpen.