4 æggehvider
170 g sukker
1½ tsk vnille
190 g smør
170 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
170 g hvedemel
4 tsk bagepulver
200 g hakkede smuttede mandler
Creme
5 dl piskefløde
1 spsk bailey
1 tsk nescafe pulver
1 tsk kogt vand
Beklæd en bageplade med bagepapir, smør den med smør og sigt lidt mel henover.
Æggehviderne piskes næsten stive ogvanillen tilsættes. Sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Piskes til en luftig sej masse.
I en anden skål piskes æggeblommer, smør og sukker hvidt og cremet.
Rør mælken i dejen og tilsæt mel og bagepulver til massen. Rør massen til en lind dej der smøres ud på bagepladen, ca. 4 cm fra kanten hele vejen rundt.
Fordel forsigtigt marengsmassen over dejen.
Drys de hakkede mandler over og bag kagen midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter til kagen er bagt og gylden.
Kagen køles helt af. Deles på midten og lægges sammen med flødeskum som er smagt til med bailey og kold kaffe. Skæres forsigtigt i små snitter med en super skarp savtakket kniv.