onsdag den 27. april 2011

Fragilite kage

I morgen skal jeg have kage med på arbejdet. Jeg faldt over en opskrift på Arla.dk, som jeg har tilpasset mine behov...

4 æggehvider
170 g sukker
1½ tsk vnille

190 g smør
170 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
170 g hvedemel
4 tsk bagepulver
200 g hakkede smuttede mandler

Creme
5 dl piskefløde
1 spsk bailey
1 tsk nescafe pulver
1 tsk kogt vand


Beklæd en bageplade med bagepapir, smør den med smør og sigt lidt mel henover.

Æggehviderne piskes næsten stive ogvanillen tilsættes. Sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Piskes til en luftig sej masse.

I en anden skål piskes æggeblommer, smør og sukker hvidt og cremet.

Rør mælken i dejen og tilsæt mel og bagepulver til massen. Rør massen til en lind dej der smøres ud på bagepladen, ca. 4 cm fra kanten hele vejen rundt.

Fordel forsigtigt marengsmassen over dejen. 

Drys de hakkede mandler over og bag kagen midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter til kagen er bagt og gylden.

Kagen køles helt af. Deles på midten og lægges sammen med flødeskum som er smagt til med bailey og kold kaffe. Skæres forsigtigt i små snitter med en super skarp savtakket kniv.



Rabarberkompot af nye rabarber

I påsken fik jeg nogle nye fine rabarber stilke af min mor, samt hendes bud på hvordan jeg kunne tilberede dem...

350 g rabarberstængler
150 g rørsukker

Rabarberene skæres i mindre stykker og lægges i et ildfast fad. Rørsukkeret drysses over og fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 40 minutter til sukkeret er smeltet og rabarberne er kogt møre i sukkeret.

Serveres til alt lyst kød - jeg serverede det til min dejlige ølkylling.

Grillet Ølkylling - eller pipfugl på dåse

Det her er en af vores yndlings spiser i sommer tiden - grillet kylling med smag af en masse krydderurter og øl - en dejlig sprød kylling med meget saftigt smagfuldt kød.

En hel kylling - 1200 eller 1600 gram eller hvad man nu lige synes passer til familien.
½ dåseøl
2 fed hvidløg
friske krydderurter - jeg brugte salvie, rosmarin, oregano og timian - det smager også helt fantastisk med citronmelisse i, men den er desværre ikke kommet op af jorden endnu.
salt til kyllingens skind

Øllen åbnes og halvdelen af øllen hældes i et glas - til min mands store fornøjelse - det skal nemlig ikke bruges, så det drikker han mens han griller...

Hvidløgenen skæres i skiver og puttes ned i øllet. Krydderurterne skylles og stoppes ned i øldåsen.

Kyllingen duppes godt med salt  og den sættes på dåsen - altså dåsen sættes op mellem lårene, så kyllingen nærmest står op.

Kyllingen grilles under låg på en kuglegrill med indirekte varme fra kullene - husk at sætte en bakke under til saften der drypper ned. Kyllingen steger i 1 times tid indtil den er meget sprød og gylden og selvfølgelig gennemstegt.

Serveres med nye kartofler , salat og som jeg gjorde i dag med rabarberkompot lavet af nye rabarbere. - opsriften komme i næste indlæg.