torsdag den 17. maj 2012

Chokolademousse med sukkerristede pistaciekerner

Desserten til 80'er middagen var den yderst klassiske chokolademousse - det nye touch var sukkerristede pistaciekerner.

Chokolademousse til 5 - 6 personer

100 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
4 past. æggeblommer
2 past. æggehvider
40 g sukker

3 spsk. sukker
50 g usaltede pistacienødder

Chokoladen smeltes over vandbad og når den begynder at smelte, tages den af varmen og røres blød med en ske.

Fløden piskes stiv.

Hviderne piskes stive.

Pisk blommerne med sukker, tilsæt den let afkølede chokolade.

Rør med let hånd flødeskummet i chokolademassen og vend de stift piskede hvider i.

Fordeles i glas og stilles koldt - gerne natten over.

Smelt sukkeret på panden, og rist pistacienødderne i sukkeret. Saml nødderne, og vend dem ud på et spækbræt. Afkøl de sukkerristede nødder, og hak dem fint. Drys dem over chokolademoussen, og servér straks.

UHMMMMMM