søndag den 6. marts 2011

Fastelavnsboller med pistaciemasse og hindbærskum

I dag skulle der laves fastelavnsboller, så jeg lavede dem jeg laver hver eneste år - boller med creme i og så var det tid til at prøve nogle nye også...

Det blev til en slags prinsessedrøm af en fastelavsbolle, - dejlige lette og luftige, men ikke helt kaloriefri!!!

Vandbakkelser 24 stk.
4 dl vand
100 g margarine
200 g mel
½ tsk salt
6 æg

Hindbærskum:
3 dl piskefløde
200 g hindbær - jeg brugte frosne fra egen have - i disse tider kan man vist ikke være for forsigtig
50 g sukker

Pistaciemasse - brugt måske lidt under 100 g

Glasur:
100 g flormelis
hindbærsaft

Vand og margarine koges sammen og gryden tages af varmen.

Melet røre i og dejen røres sammen til den er blank og slipper gryden.

Æggene piskes i et ad gangen med en håndpisker.

Dejen skal være så fast, at den ikkke flyder ud når man sætter den på bagepladen.

Vandbakkelserne må ikke stå for tæt, da de hæver meget.

Bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter - de første 15 minutter må ovnene ikke åbnes, da vandbakkelserne let kan falde sammen.

Hindbærskum:
Fløden piskes til flødeskum.

Hindbærrenen moses med en gaffel sammen med sukkeret.

Væden hældes fra - det bliver en fantastisk saft - gem noget til glasuren!

De mosede hindbær vendes i flødeskummet til en dejlig lyserød skum.

Glasur:
Flormelisen røres med hindbærsaft til en dejlig lyserød glasur.

Vandbakkelserne flækkes og fyldes med lidt pistaciemasse i bunden og en god klat hindbærskum.

Låget lægges på og glasuren lægges på toppen af fastelavnsbollen.







Det var så cremebollerne Se opskriften under kager