500 g hakket kalv og flæsk
1 løg, hakket fint
1 fed hvidløg
4 spsk havregryn
2 spsk mel
2 spsk rasp
1 dl mælk
2 æg
salt og peber
Farsen røres sammen og hviler gerne i ½ time.
Frikadellerne sættes på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time eller indtil de er gyldne.
Her serveret med revne gulerødder, rødbeder og æble, kartoffelbåde og tzaziki. Se opskrift under tilbehør
Mmm... De var SÅ gode :-)
SvarSletJeg googlede 'frikadeller i ovn' for at slippe for stegeos i køkkenet. Du kom frem som en af de første søgeresultater.
Konsistensen er en del anderledes end når man pandesteger frikadeller. Mere sprøde og mindre kompakte.
Jeg brugte A38 i stedet for mælk. En anden gang vil jeg nok holde mig til mælk.
Dejligt at du kunne lide dem - jeg laver aldrig frikadeller på panden, efter at jeg er begyndt at stege dem i ovnen ;-)
SvarSletHilsen Olga
Hej Olga
SvarSletJeg har lige prøvet dine frikadeller her i aften. De var gode, fik nok for lidt salt og peber i, da de ikke havde så meget smag. Men ungerne var vilde med dem. min søn er ellers ikke til så meget kød, men han spiste 3 frikadeller og ville have dem med i madpakken i morgen. :)
(Jeg lavede dobbelt portion og fik 50 frikadeller ud af det- hvor meget salt og peber skal der så i?)
jeg ville nok putte 2 tsk salt i og en lille ½ tsk kværnet peber i - dejligt at i kunne lide dellerne, det er altid skønt når man finder noget som ens børn kan lide.....
SvarSletHilsen Olga
Hej Olga
SvarSletDet ser godt ud, men i alm ovn eller varmluft??? :)
Mvh
Tine
Jeg bruger varmluft :-)
SvarSletHilsen Olga
hej olga...
Sletjeg er rigtig stolt af mine daller, som er fedtfattig. dog jeg har søgt på frikadeller i ovn, og du kom som første på google, efter jeg har læst de kommentar fra andre, gjorde jeg som du skriver. dog jeg stødt på et problem. de frikadeller som jeg har lavet, tog to timer i ovn og de var knas tørt udenfor, men blødt og nærmest ro inde... jeg ved det ikke hvad jeg har gjort forkert. måske du kan hjælper mig med det. jeg er ellers rigtig god til at lave mad, alt fra bundet, køber aldrig noget der er færdiglavet...
vh.gabi
Jeg skal desværre ikke kunne sige hvad der er gået galt.....
SvarSletJeg vil dog ikke mene at man nogensinde skal op på en stegning på 2 timer, så vil alt blive tørt og uspiseligt.
Jeg bager som sagt frikadellerne i ovnen - jeg bruger varmluft og i ca. 1/2t time. Vores ovne er ret forskellige og alt efter hvordan de bager og i det hele taget varmer, kan bagetiden jo godt variere, men helt op til 2 timer mener jeg er usandsynligt.
Jeg håber du finder en god måde at lave frikadellerne på.
Hilsen Olga
Så faldte jeg også lige over dine frikadeller og mormors frikadeller bliver bare aldrig det samme igen efter jeg har prøvet dem her.
SvarSletAllerede fra første bid var jeg slet ikke i tvivl om at det her er fremgangsmåden, jeg vælger at lave frikadeller på fremover.
Selv min dreng spiste dem og han er ellers ikke kød spiser:)
Det er jeg glad for at høre - jeg synes også selv at de er rigtig gode :-)
SvarSletHilsen Olga
Yep frikadeller i oven ;.) de styre bare......
SvarSletEnig!
SvarSletHilsen Olga
kan ikke finde din opskrift på tilbehøret kan du hjælpe??
SvarSletHej Tobias!
SvarSletDer er ikke nogen opskrift på kartoffelbådene - dem skærer jeg i både, hælder lidt rapsolie over og drysser med salt og evt krydderier efter behag og bager dem ved 200 grader i ca. 45 til de er gyldne og sprøde.
Opskriften på tzaziki er her:
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=169484669120853018#editor/target=post;postID=2021030045238545306;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=6;src=postname
og de revede gulerødder, rødbeder mm er der ikke en opskrift på - de er revet på min food processor.....
Håber du kan bruge det...
Kan alm ovn bruges ? Altså uden varmluft ?
SvarSletJa det vil jeg mene, men måske bliver bage tiden så lidt længere - men det er jo meget afhængigt af hvilken ovn man har :-)
SletHilsen Olga
Hejsa. Når du skriver 2 tsk og 1/2 tsk peber, anvender du så en alm tsk fra bestik skuffen eller en måleske ?
SvarSlet