mandag den 11. august 2014

Sprøde ruller med krydret oksekød

De her ruller blev jeg inspireret til at prøve da jeg så dem i Spis Bedre magasinet.

De er meget lækre og det passer perfekt med en dejlig tzaziki til.

Til 20 ruller skal du bruge:
1 pakke filo dej med 10 plader
lidt rapsolie
500g hakket oksekød
1 stort løg
 1fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 spsk sød chilisauce
salt og peber
100 g fetaost

Løg og hvidløg svitses på panden til løgene er gennemsigtige.

Det hakkede oksekød tilsættes og brunes.

Spidskommen og chilisauce tilsættes og kødet smages til med salt og peber.

Filodej pladerne klippes over på langs så der ialt er 20 stykker.

Dejen pensles med lidt olie og en god skefuld kød fordeles i en lang pølse på dejen sammen med nogle stykker feta.

Dejen rulles stramt om kødet og fetaen til en rulle a la en cigar.

Rullen lægges på en bageplade med bagepapir og pensles på ydersiden med olie.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til rullerne er sprøde og gyldne.

Serveres med en god salat og tzaziki til.